Timp de coacere: 60 minute
Ingrediente
- 230 gr făină
- 150 gr zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/4 linguriță sare
- 1 linguriță scorțișoară
- 2 ouă mari
- 120 gr unt topit și răcit
- 2,3 banane mari
- 1 linguriță esență vanilie
- 50 gr ciocolată amăruie
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Se încinge cuptorul la 180 C și se unge cu ulei o tavă de chec sau se tapetează cu hârtie de copt.
Amestecați într-un bol făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara.
În alt bol pasați bananele cu furculița și amestecați-le apoi cu ouăle, untul topit și esența de vanilie. Puneți acest amestec în primul bol și amestecați ușor, de jos în sus, până se incorporează toate ingredientele. Adăugați și bucățelele de ciocolată. Dacă doriți, puteți pune și nuci măcinate. Nu amestecați prea mult, căci altfel checul va ieși tare.
Puneți aluatul în tavă și dacă doriti decorați cu 1 banană tăiată feliuțe. Bagați tava la cuptor pentru aproximativ 1 oră. Verificați dacă checul este făcut cu o scobitoare. Dacă iese curată, fără firimituri, înseamnă că este gata.
Lăsați checul să se răcească 10 minute în tavă și apoi pudrați-l cu zahăr farin.
Poftă bună!
Ce mai caută lumea
- chec cu banane
- prajitura cu banane
- chec cu banana
Abonează-te la blog prin email
Alătură-te celorlalți 461 de abonați.
21 noiembrie 2014
Imi place aceasta reteta. Sigur este foarte delicios. Felicitari !