Pentru că a mai rămas cozonac de la Crăciun, am zis să il reîmprospătez , folosindu-l într-o nouă rețetă. Astfel am făcut această budincă delicioasă, usor de preparat și cu puține ingrediente.
Timp de preparare: timp de coacere – 30 min
Cantitate: aproximativ 6 bucăți
Ingrediente:
- 700 g cozonac uscat
- 5 ouă
- 300 ml lapte
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriță de coajă de portocală
- 50g ciocolată
- 4 linguri lapte dulce
Mod de preparare:
Se amestecă într-un vas ouăle, zahărul, coaja de portocală şi laptele, apoi se adauga cozonacul taiat cubuleţe.
Formele se ung cu unt (eu am avut forme ceramice, dar se pot utiliza forme de brioșe individuale sau tavă pentu brioșe).
Compoziția rezultată se distribuie în mod egal în forme și se introduc la cuptorul încălzit în prealabil la 160 grade, pentru aproximativ 30 de minute.
Intre timp se preapară sosul de ciocolată.
Ciocolata se rupe în bucăți și se topește la microunde ( 1 ½ minute) sau pe bain-marie. Se adaugă la final peste ciocolată, cele 4 linguri de lapte petru a forma un sos fluid, atat cât să curgă puțin.
Se toarnă peste budinca scoasă din cuptor și se serveste ca atare.
Poftă bună !
Ce mai caută lumea
- budinca de cozonac jamie oliver
- budinca de cozonac
- prajitura din cozonac
- retete cu cozonac vechi
- tort din cozonac
- tort din cozonac ramas
- ce faci cu cozonacul vechi
- Budinca de cozonac cu ciocolata
- ce sa faci cu un cozonac vechi
- cozonac vechi