Mi-am dorit niște brioșe aspectuaose și totodată gustoase. Așa că am ales pentru sărbătorile de iarnă aceste brioșe glazuate cu topping duo de ciocolată.
Timp de preparare: 25 minute
Cantitate: 12 bucăti
Ingrediente:
- 300 g făină – aproximativ doua pahare
- 15 linguri lapte dulce
- 6 linguri de zahăr
- 1 pliculet zahăr vanilinat
- 2 ouă
- 1 pliculeț praf de copt
- 100 ml ulei
- esență de vanilie dupa gust
- un praf de sare
- 2-3 lingurite cacao
- 2 lingurite coaja portocala ( eu am avut la frigider amestecata cu zahar)
- 75g-100g ciocolată neagră cu 70-75% cacao
- Glazura duo de ciocolata alba si neagra de laDr Oetker – pentru decor
Mod de preparare:
Într-un castron am amestecat toate ingredientele până am obținut un aluat de consistenta unei smântâni foarte groase ( nu curge, dar este destul de fluid ca să poată fi luat cu lingura).
Cu un cutit am tăiat ciocolata în bucâtele mici și am inglobat-o în aluat. Nu este necesar ca bucațelele de ciocolată să fie aspectoase, pot fi mai mari sau mai mici, dupa preferină.Cu ajutorul unei linguri am pus în formele de silicon – cam 2 linguri aluat. Regula spune că se completeaza cu aluat cam până la 2/3 din fiecare formă, insă eu le pun aproape pline. Asa ies mai pufoase, cresc mai înalte și sunt mai aspectuoase.
Se introduc în cuptorul incins în prealabil la 175 grade pentru aproximativ 15-25 minute, sau până sunt rumene ( depinde și de cuptorul fiecăruia ).Dupa ce se răcesc se orneză cu glazură, conform instrucțiunilor de pe pachet , după creativitatea fiecăruia.
Vă doresc poftă bună !
Ce mai caută lumea
- briose glazurate
- briose ieftine
- https://retete-cochete ro/desert/briose-glazurate/
Trackbacks/Pingbacks