BRIOȘE CU NUCI, BANANE ȘI SCORȚIȘOARĂ

 

Timp de coacere: 15-25 minute

Cantitate: 15 bucăți

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 1 pliculeț praf de copt
  • un praf de sare
  • un vârf de cuțit amoniu de prăjituri sau bicarbonat
  • un praf scorțișoară
  • 2 banane coapte
  • 150 g zahăr tos
  • 100 g unt topit
  • 120 ml lapte
  • 1 ou
  • esență de vanilie după gust
  • nuci prăjite- aproximativ un pahar

        

  Mod de preparare:

  1. Într-un castron am amestecat ingredientele uscate: făina cu praful de copt, sarea, amoniul, scorțișoara.
  2. În alt castron am amestecat zahărul cu untul topit, esența de vanilie, laptele, oul și bananele făcute piureu (amestec lichid).
  3. Am incorporat ușor primul amestec  în amestecul lichid, până a rezultat o compoziție de consistența unei smântâni mai groase.
  4. Două treimi din nuci le-am tăiat în bucățele și le-am incorporat ușor în aluat.
  5. Cu ajutorul unei linguri am pus aluatul în formele de briose ( unele de silicon în cazul meu).
  6. Regula spune că se completeaza cu aluat cam până la 2/3 din fiecare formă, însă eu le pun aproape pline. Ața ies mai pufoase, cresc mai înalte și sunt mai aspectuoase.
  7. Deasupra am ornat cu nucile rămase și puțin zahăr tos ( o lingura ajunge pentru toate brioșele).
  8. Se introduc briosele in cuptorul incins in prealabil la 175 grade pentru  aproximativ 15-25 minute, sau pana sunt rumene ( depinde si de cuptorul fiecaruia ) – trebuie sa treaca testul scobitorii: daca scobitoarea nu are urme de aluat necopt pe ea, atunci briosele sunt gata.

       

Ce mai caută lumea

  • briose cu banane si nuci
  • briose rapide
  • retete briose cu banane
  • briose cu banane si scortisoara
  • brioae
  • briose cu nuci
  • https://retete-cochete ro/desert/briose-cu-nuci-banane-si-scortisoara/

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *