Timp de coacere: 15-25 minute
Cantitate: 15 bucăți
Ingrediente:
- 200 g făină
- 1 pliculeț praf de copt
- un praf de sare
- un vârf de cuțit amoniu de prăjituri sau bicarbonat
- un praf scorțișoară
- 2 banane coapte
- 150 g zahăr tos
- 100 g unt topit
- 120 ml lapte
- 1 ou
- esență de vanilie după gust
- nuci prăjite- aproximativ un pahar
Mod de preparare:
- Într-un castron am amestecat ingredientele uscate: făina cu praful de copt, sarea, amoniul, scorțișoara.
- În alt castron am amestecat zahărul cu untul topit, esența de vanilie, laptele, oul și bananele făcute piureu (amestec lichid).
- Am incorporat ușor primul amestec în amestecul lichid, până a rezultat o compoziție de consistența unei smântâni mai groase.
- Două treimi din nuci le-am tăiat în bucățele și le-am incorporat ușor în aluat.
- Cu ajutorul unei linguri am pus aluatul în formele de briose ( unele de silicon în cazul meu).
- Regula spune că se completeaza cu aluat cam până la 2/3 din fiecare formă, însă eu le pun aproape pline. Ața ies mai pufoase, cresc mai înalte și sunt mai aspectuoase.
- Deasupra am ornat cu nucile rămase și puțin zahăr tos ( o lingura ajunge pentru toate brioșele).
- Se introduc briosele in cuptorul incins in prealabil la 175 grade pentru aproximativ 15-25 minute, sau pana sunt rumene ( depinde si de cuptorul fiecaruia ) – trebuie sa treaca testul scobitorii: daca scobitoarea nu are urme de aluat necopt pe ea, atunci briosele sunt gata.
Ce mai caută lumea
- briose cu banane si nuci
- briose rapide
- retete briose cu banane
- briose cu banane si scortisoara
- brioae
- briose cu nuci
- https://retete-cochete ro/desert/briose-cu-nuci-banane-si-scortisoara/
Abonează-te la blog prin email
Alătură-te celorlalți 461 de abonați.