Brioșele acestea se fac foarte rapid și ușor, ies pufoase, iar combinația de banane-ciocolată este întotdeauna grozavă. Le recomand alături de un pahar de lapte călduț pentru un mic dejun mai special!
Cantitate: 12 bucăți
Timp de coacere: 18-20 minute
Ingrediente:
- 260 g făină
- 135 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 170 g bucăți ciocolată amăruie
- 120 g unt topit și răcit
- 240 ml lapte
- 2 ouă mari
- 2 banane mici coapte
- 1 linguriță esență vanilie
Mod de preparare
Untul se taie bucățele și se pune la topit într-o crăticioară la foc potrivit, apoi se lasă să se răcească. Bananele se taie bucățele și se pasează cu furculița. Ele trebuie să fie puțin maronii, nu cu coaja verde. Ouăle se bat ușor și se amestecă cu laptele, untul topit, bananele pasate și esența de vanilie.
Într-un alt castron se amestecă toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt, sarea și bucățelele de ciocolată.
Compoziția cu ouă se toarnă peste cea cu făină și se amestecă până nu mai sunt urme de făină, dar nu amestecați prea mult, căci altfel brioșele vor ieși tari.
Cu ajutorul unei linguri împărțiți aluatul în 12 forme de brioșe tapetate cu hârtiuțe sau cu ulei și făină.
Băgați tava în cuptorul încins în prealabil la 190 C pe raftul din mijloc. Verificați brioșele după 18 minute cu o scobitoare. Dacă aceasta iese curată și brioșele s-au rumenit puțin atunci sunt gata.
Vă doresc poftă bună!
Ce mai caută lumea
- briose cu banane
- briose cu banane si ciocolata
- briose cu ciocolata si banane
- reteta briose cu banane
- muffins cu banane
- briose jamila
- reteta briose cu banane si ciocolata
- muffins cu banane si ciocolata
- briose banane
- reteta briose cu ciocolata si banane
27 martie 2015
Cat ulei putem pune in loc de unt?
28 martie 2015
Buna Madalina, nu am incercat sa inlocuiesc untul cu ulei, dar in principiu poti pune cam 100 ml de ulei.
8 iulie 2015
Buna! Pot folosi un pliculet de zahar vanilinat in locul esentei?
8 iulie 2015
Buna Naoemi,
Da, poti inlocui esenta cu un plic de zahar vanilinat.
30 iulie 2015
Prima data cand fac brioșe!foarte gustoase reteta si foarte ușoară!!mai ales la prietenul meu ia plăcut mult! :))
30 iulie 2015
Buna Gabriela, ma bucur tare mult ca ti-au placut briosele 🙂
25 ianuarie 2016
Delicios, si noi am incercat o reteta de muffins, rezultatul e aici –> https://www.youtube.com/watch?v=GX3tBaJe2tc
30 ianuarie 2016
Untul este prea mult daca e respectata cantitatea din aceasta reteta. Ar trebui sa fie pe jumatate cantitatea din reteta.
27 mai 2016
Am facut reteta aceasta de cel putin 3 ori, tot timpul iese bine iar briosele raman pufoase si peste timp 😀 . Multumesc !
27 mai 2016
Buna Adela! Ma bucur mult ca ti-au iesit briosele!
24 septembrie 2016
Am mai făcut multe rețete de brioșe, dar acestea sunt minunate toată familia le îndrăgește. Mulțumim pt reteta.
28 septembrie 2016
Buna Angela, mă bucur mult că v-a plăcut rețeta.
20 decembrie 2016
Bună, de ce mi se lipeste asa asa tare compoziția și după coacere de hârtia de brioșe? Am urmat pasii din rețetă întocmai, gr, ml etc, le am lăsat la 190grade și 19 minute și totuși o parte importanta din compozite rămâne lipita de hârtie. Gustul lor este minunat dar păcat ca nu se desprind frumos de hârtie.
20 decembrie 2016
Buna Izabella,
Poti incerca sa folosesti forme de silicon in schimb sau daca ai o tava speciala pentru briose poti sa ungi tava cu putin ulei sau unt topit si sa o tapetezi cu putina faina.
Cu cat sunt mai calde briosele cu atat sunt mai greu de desprins de pe hartie.
30 aprilie 2020
Buna ziua! Cu ce amestecam dupa ce turnam compozitia cu oua peste cea cu faina? Cu telul sau cu mixerul? Multumesc!
1 mai 2020
Buna Bianca,
Poti amesteca usor cu telul sau cu o spatula, nu cu mixerul. Cu cat amesteci mai usor, doar pana cand se incorporeaza toata faina, cu atat briosele vor fi mai pufoase.