APPLE CRUMBLE – PLĂCINTĂ ENGLEZEASCĂ CU MERE

Timp de preparare:   aprox 45-50 min

Cantitate: aproximativ 6 portii

Ingrediente:

  • 6 mere mari ( am folosit yonagold )
  • 250g zahăr alb
  • 200g făină
  • 150g unt
  • scorțișoară

Mod de preparare:

Merele se curață de coajă și se taie cuburi. Se pun la călit, într-o cratiță, timp de 20-30 de minute cu 3 sferturi din zahăr  și scoțișoara (baton sau pulbere). Cratița se acoperă cu un capac. Se amestecă din când în când pentru a nu se lipi. Când merele devin moi ( dar nu piure!) se iau de pe foc și se lasă la răcit.

Se pun într-o formă de copt ceva mai înaltă și se lasă să se odihnească și sa se racească.

În acest timp preparăm aluatul. Într-un bol se amestecă cu degetele făina, restul de zahăr și untul, la temperatura camerei, până se omogenizează complet, luând un aspect sfărâmicios.

Aluatul obținut se presară peste mere, fără a se apăsa.

Se coace la cuptorul preîncălzit la150°C timp de 45-50 minute (la foc mare sau mediu).

Se serveste caldă dar și rece, simplă sau alături de înghețată de vanilie sau frișcă.

                   Poftă bună !

    

                                 

Ce mai caută lumea

  • crumble cu mere
  • apple crumble reteta
  • crumble de mere
  • reteta apple crumble
  • placinta englezeasca cu mere
  • placinta cu mere englezeasca
  • prajitura englezeasca cu mere
  • crumble reteta
  • prajitura crumble cu mere
  • reteta crumble

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. APPLE & PLUM CRISP - PRĂJITURĂ CU MERE ȘI PRUNE - Reţete rapide, uşoare şi delicioase - Aventurile noastre ... culinare - […] Eu am avut 2 forme ramekin, dar puteți folosi orice alt vas termorezistent sau din ceramică. După mărimea lui,…

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *