CHOCOLATE CHIP COOKIES – FURSECURI CU BUCĂȚI DE CIOCOLATĂ

 

Aceste fursecuri sunt foarte faimoase în America, fiind printre deserturile lor favorite. Mie mi-au atras atenția în preajma Crăciunului când am văzut în filme, lapte și o farfurioară cu chocolate chip cookies pusă special lângă braduț pentru Moș Crăciun. Dacă  îî sunt oferite Moșului, am zis că sigur trebuie să fie tare bune și într-adevăr sunt grozave!

Timp de coacere: 10-12 minute

Cantitate: cca. 50 bucăți medii

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • 250 g ciocolată amăruie
  • opțional 100 g nuci măcinate
  • 225 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahar alb
  • 160 g zahar brun fin
  • 2 ouă mari
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 1 linguriță esență rom
Mod de preparare

Cuptorul se încălzește la 190 C.
Tăiați ciocolata în cubulețe mici de 5 mm sau dacă găsiți, puteți folosi fulgi de ciocolată (chocolate chips).

Făina se amestecă cu sarea și bicarbonatul de sodiu într-un bol.
În alt bol, untul se bate cu mixerul până devine cremos. Peste unt, se adaugă zahărul alb și cel brun și se mixează până obțineți o consistență pufoasă. Se adaugă apoi ouăle, unul câte unul și se mixează bine. Puteți pune acum esențele de rom și vanilie. Adăugați jumătate din cantitatea de făină și amestecați ușor. Adăugați apoi bucățelele de ciocolată, restul de făina, eventual nucile și amestecați până se încorporează făina.

Cu ajutorul unei lingurițe formați mici grămăjoare de aluat sau în palmele umede formați biluțe și puneți-le într-o tavă cu hârtie de copt, la distanță de cam 3 cm una de alta, pentru că ele se vor extinde în cuptor. Eu aranjez cam 12 fursecuri într-o tavă.

 

Cât timp coaceți prima tavă puneți aluatul în frigider, pentru că este bine ca acesta să fie mai tare. Este bine să folosiți două tăvi dacă aveți, pentru a răci una dintre ele, în timp ce o băgați la cuptor pe cealaltă.

Fursecurile se bagă la cuptor pentru 8-10 minute (depinde și de mărime), până marginile sunt ușor aurii. Chiar dacă par încă moi în centru, nu le lăsați mai multe de 12 minute pentru că vor ieși tari, iar ele trebuie să fie moi înăuntru și ușor crocante pe margini. Lăsați fursecurile să se răcească și apoi scoateți-le din tavă.

Prăjiturelele merg foarte bine servite calde cu un pahar de lapte călduț sau chiar la cafea.

Vă doresc poftă bună!

Ce mai caută lumea

  • cookies reteta
  • chocolate chip cookies reteta
  • reteta cookies
  • fursecuri cu ciocolata rapide
  • cookies cu ciocolata
  • reteta chocolate chip cookies
  • fursecuri cu bucati de ciocolata
  • chocolate chips cookies reteta
  • chocolate cookies reteta
  • biscuiti cu bucati de ciocolata

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

5 Comments

  1. Cam sarate 🙁

  2. @ Ada, o jumatate de lingurita rasa nu este prea mult, iar daca untul folosit contine sare, nu ar mai trebui adaugata sare…

  3. Aluatul trebuie sa fie mai moale, ca sa fie fragede, si ar trebui mai multa ciocolata

  4. Am folosit aceleasi cantitati si mi-au iesit excelent. Un pic cam multa ciocolata dupa parerea mea, dar nu strica oricum.
    Multumesc!

  5. Buna Madalina, ma bucur ca ti-au placut!

Trackbacks/Pingbacks

  1. CIOCOLATĂ CALDĂ CU FRIȘCĂ, SCORȚIȘOARĂ ȘI BAILEYS - Reţete rapide, uşoare şi delicioase - Aventurile noastre ... culinare | Reţete rapide, uşoare şi delicioase - Aventurile noastre ... culinare - […] Se servește imediat ca atare sau împreună cu niște biscuiți de Crăciun sau cu fursecuri cu bucăți de ciocolată.…
  2. Chocolate Chip Cookies sau Dulciuri pentru suflet | Me, myself and the whole world - […] rețeta apropiată de traducerea mea este […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *