Timp de preparare: 2 ore și 30 minute
Cantitate: 25 gogoși
Ingrediente:
- 1/2 kg făină
- 125 g zahăr
- 125 ml lapte
- 2 ouă mari
- 50 g unt topit și răcit
- 25 g drojdie proaspătă
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 1/2 linguriță sare
- 1 lingură ulei
- zahăr pudră
Mod de preparare
Laptele se încălzește (1 minut la microunde) și se amestecă cu drojdia mărunțită, cu o lingură de zahăr și cu una de făină. Acest amestec se lasă intr-un loc cald să crescă pentru 15-20 minute. Eu l-am așezat lângă un ochi de aragaz pornit. Aveți grijă ca laptele să nu fie prea fierbinte, căci altfel amestecul nu va mai crește.
Bateți albușurile cu sarea spumă și amestecați-le apoi cu galbenușurile. Amestecați făina cu zahărul, zahărul vanilat si cu ouăle. Frământați până iese o cocă și apoi adaugați untul topit. Continuați să împăturiți coca până uleiul se incorporează.
Coca se pune într-un bol care se acoperă cu un șervet umed și se lasă la crescut într-un loc cald, timp de o oră.
Din cocă se întinde o foaie groasă de jumate de cm și se decupează cercuri cu o formă de biscuiți sau cu un pahar.
Formele se mai lasă la crescut cam o jumătate de oră și apoi se prăjesc într-o tigaie cu 2 cm de ulei. Uleiul nu trebuie ăa fie foarte fierbinte. Gogoșile trebuie lăsate să se prăjească bine pe o parte ca să se umfle și apoi se întorc pe partea cealaltă. Se scot și se pun pe un șervet de bucătărie să se absoarbă din ulei și se presară apoi cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Ce mai caută lumea
- Gogoși
- gogosi simple si rapide
- reteta gogoși
- gogoși rețete
- gogoși cu lapte bătut
Abonează-te la blog prin email
Alătură-te celorlalți 461 de abonați.
6 august 2013
Delicioase, sunt dulciurile preferate la noi in casa