CREMA DE ZAHAR ARS

IMG_2775

Timp de preparare:   aprox 90 min

Cantitate: aproximativ 8-10 portii
Ingrediente:

  • 1 litru de lapte
  • 8 oua
  • 200 gr cu zahar pentru crema
  • 150 gr cu zahăr pentru caramel
  • 1 plic cu zahăr vanilat
  • 2 lingurite esenta de rom

Mod de preparare:

Se pun cele 150 gr de zahar. într-o cratiţă şi il lăsam pe foc să se topească până capătă o culoare usor maronie.După ce s-a topit, luam cratiţa de pe foc si il distribuim repede puniform pe peretii si fundul vaselor de copt ( eu am avut 4 mici si unul mare)

Intre timp, cu ajutorul unui mixer, batem ouăle spumă, apoi adăugam treptat cele 200g de zahăr şi zahărul vanilinat. Adăugam laptele rece si apoi esenţa de rom.

Compozitia rezultata se toarna in formele cu caramel,după ce caramelul s-a întărit.La contactul compozitie cu carmelul veti observa că trosneşte zahărul caramelizat.

Formele se pun într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte si se dau la cuptorul incins in prealabil la 170 grade, pentru cca 90 minute, pana cand crema este usor rumenita si destul de ferma la suprafata ( apasati usor cu degetul suprafata – trebuie sa aiba consistenta de budinca tare).

Lăsaţi crema de zahăr ars sa se răcească , dupa care se introduce la frigider pentru 2-3 ore.

Se serveste ca atare sau rasturnata pe un platou, farfurie, alaturi de inghetata de vanilie, frisca sau fructe- zmeura, capsuni – sau pur si simplu decorata cu putina menta ori forme din zahar.

                   Poftă bună !

crema de zahar ars 1

creama de zahar ars 6

crema de zahar ars 2

cream de zahar ars 4

cream de zahar ars 5

 

 

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *