Timp de preparare:
- timp de coacere 10-12 min
Ingrediente:
- 180gr faina
- ½ pliculet praf de copt
- 6 linguri zahar tos
- 1 pastaie vanilie ( sau esenta vanilie daca nu aveti)
- un praf de sare
- 2 galbenusuri mari ( sau 3 mici)
- 150 gr unt
- 60 gr mac
- 1 ciocolata alba sau neagra – pentru glazura
Metoda de preparare:
Se amesteca toate ingredientele lasate in prealabil la temperatura camerei pentru cca 15 minute ( in afara de ciocolata!), pana devine un aluat usor nisipos. Se inveleste alautul in folie de plastic si se tine la frigider pentru minim 30 min, dupa care se scoate, se imparte in doua si se formeaza doua rulouri, din care se taie pe rand bucatele rotunde de cca 2 cm grosime. Fiecarei bucatele i se da o forma de cornulet.
Se ia o tava de cuptor , se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza cornuletele, dupa care se dau la cuptorul incins la 170g, pentru 10-12 min ( pana devin usor aurii).
Se scot si se dau la racit. Aveti grija ca sunt foarte dragede si se rup usor.
Dupa ce cornulete sunt gata, se topeste o ciocolata alba, neagra sau amaruie ( dupa preferinte) si se introduc colturile cornuletelor in ciocolata topita. Daca vreti sa arate si mai profesional, puteti sa le bagati si in nuca pisata, alune macinate sau chiar fistic. De asemenea ciocolata poate fi inlocuita cu glazura de lamaie ( zeama de lamaie amestecata cu zahar pudra). Posibilitatile sunt nenumarate, rezultatul fiind insa unul delicios. Incercati aceasta reteta de CORNULETE CU MAC – MOHNKIPFEL !
Poftă bună !