Azi am pentru voi o rețetă simplă de paste: tagliatele cu usturoi, ulei de măsline și chili, inspirată din rețeta napoletană spaghetti aglio o olio. Am adăugat chili proaspăt, pătrunjel și am înlocuit spaghetele cu niște tagliatele cu trufe luate de la un târg de bunătățuri italiene venit în Danemarca, unde niște românce te invitau să guști Parmigiano-Reggiano de la mama lui de-acasa, din bella Italia. Sper să le încercați!
Timp de preparare: 15 minute
Cantitate: 2 porții
Ingrediente
- 200 g paste, pot fi spaghete sau tagliatele
- 1 chili proaspăt sau 1/2 linguriță de fulgi de chili
- 4 căței de usturoi
- ulei de măsline
- pătrunjel proaspăt (sau busuioc și cimbru)
- parmesan ras sau grana padano
Mod de preparare
Pastele se fierb aldente conform instrucțiunilor de pe pachet în apă fiartă cu sare.
Usturoiul și chiliul se taie feliuțe. Se pune ulei de măsline într-o tigaie la foc potrivit și se adaugă usturoiul și chiliul. Se călesc pentru 2-3 minute până usturoiul devine puțin auriu. Apoi se adaugă o ceașcă din apa în care fierb pastele. Când pastele s-au fiert, se pun în tigaia cu usturoi și se adaugă pătrunjel tocat si parmesan ras fin. Păstrați apa în care au fiert pastele pentru a mai adăuga în tigaie la sfârșit dacă pastele par prea uscate. Se asezonează după gust cu sare, piper și puțin ulei de măsline sau mai mult parmesan ras sau pătrunjel.
Poftă bună!
Ce mai caută lumea
- https://retete-cochete ro/felprincipal/paste-cu-usturoi-ulei-de-masline-si-chili/