V-am pregătit aici o rețetă simplă, cu dovlecei și vinete dulci, roșii zemoase și crutoane crocante și aromate din pâine de secară pentru o cină ușoară când poftiți cevă fără carne. O pot savura și cei care țin post, dar atunci trebuie să omiteți brânza feta. Spor la gătit!
Timp de preparare: 30 de minute
Cantitate: 2 porții
Ingrediente:
- 1 vânătă
- 1 dovlecel verde
- 3-4 roșii cherry sau 2 roșii potrivite
- 1-2 fire ceapă verde
- ulei de măsline
- usturoi, sare, piper, cimbru uscat
- 2 felii pâine de secară pentru crutoane
- 1 felie brânză feta sau telemea
Mod de preparare
Vânăta și dovlecelul se taie în cuburi, se amestecă cu puțin ulei de măsline, sare, piper și un cățel de usturoi tocat mărunt și se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 C pentru cca. 25 de minute.
Între timp se taie ceapa verde mărunt și roșiile în bucăți potrivite.
Feliile de pâine se taie cuburi, se pun într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și cimbru uscat să se rumenească pentru 5 minute. Se amestecă din când în când să nu se ardă.
Cînd dovleceii și vinetele s-au înmuiat, se scot din cuptor și se combină toate ingredientele într-un bol mare. Se face un dressing din puțin oțet balsamic, ulei de măsline sare și piper, se pune peste salată, se amestecă și apoi se fărâmițează puțină brânză feta sau telemea pe deasupra.
Se servește imediat. Poftă bună!
Ce mai caută lumea
- https://retete-cochete ro/gustari/salata-calda-cu-vinete-dovlecei-si-rosii/
- dovlecei cu vinete tigaie
- Dovlecei murați
- dovlecei rosii
- Salată caldă
- salata calda de vinete
- vinete dovlecei rosii la gratar
- Vinete si dovlecei la tigaie