DESERT ÎN TREI CULORI CU FRUCTE DE PĂDURE ȘI FRIȘCĂ

desert

Fiind aproape vară, m-am gândit că ar merge încercat un desert răcoros, plin cu fructe de pădure, frișcă spumoasă și câțiva biscuiți crocanți, totul gata în aproape 15 minute sau chiar mai puțin, fără cuptor sau alt timp de așteptare.

Timp de preparare: 15 minute

Cantitate: cca. 6 porții

Ingrediente:

  • 250 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 3-4 linguri iaurt grecesc
  • 2 linguri zahăr pudră
  • semințele din 1/2 baton de vanilie sau 1 linguriță esență de vanilie
  • 100-150 g biscuiți
  • 150-200 g fructe de pădure proaspete

Mod de preparare

Smântâna lichidă se amestecă cu zahărul pudră și se bate cu un tel sau cu mixerul la viteză mare până se întărește și nu mai curge de pe tel, dar aveți grijă să nu o bateți nici prea mult căci se va brânzi. Dacă folosiți frișcă lichidă, verificați ingredientele de pe ambalaj și în cazul în care frișca conține deja zahăr, nu mai adăugați cele 2 linguri de zahăr pudră.

Se adaugă vanilia și cele 3-4 linguri de iaurt grecesc și se amestecă cu o spatulă totul până se omogenizează. Iaurtul se adăugă pentru o consistență un pic mai grosă și pentru gustul puțin acrișor. Pentru un plus de aromă se poate adaugă și puțină coajă rasă de portocală.

Biscuiții se pun într-o punguță și se zdrobesc puțin cu ajutorul unui borcan până se mărunțesc.

Fructele se taie în bucăți mici. Eu am folosit un amestec de căpșuni, zmeură și afine. Puteți folosi și kiwi, coacăze sau mure.
Pentru asamblare, am alternat straturi de biscuiți, cremă și fructe până am umplut paharele.
Poftă bună!

desert02

 

desert03

 

Ce mai caută lumea

  • https://retete-cochete ro/desert/desert-trei-culori-cu-fructe-de-padure-si-frisca/

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *