Aceste mini brioșe sunt foarte pufoase, nu foarte dulci și pot fi mâncate și fără crema de brânză. Eu vă recomand neapărat să le încercați și cu frostingul de cremă de brânză pentru că împreună veți avea într-o singură mușcătură o bucățică minunată de tort cu aromă de ciocolată și vanilie.
Cantitate: cca. 38-40 de mini brioșe sau 16-18 brioșe normale
Timp de preparare: 45 minute
Ingrediente:
Brioșe:
- 50 g cacao
- 240 ml apă fiartă
- 200 g zahăr
- 115 g unt la temperatura camerei
- 2 ouă la temperatura camerei
- 1 linguriță esență de rom
- 175 g făină
- 2 lingurițe de praf de copt
- 1/2 linguriță de sare
Crema de brânză:
- 230 g brânză cremă tip Philadelphia la temperatura camerei
- 160 ml smântână lichidă pentru frișcă (30-40% grăsime)
- 60 g zahăr pudră
- esență de vanilie (eu am folosit 1/2 plic Zahar vanilat bourbon Dr. Oetker)
Mod de preparare:
Brioșe (Chocolate Cupcakes)
Cuptorul se încâlzește la 190 C și se pregătește o tavă de brioșe cu hârtiuțe.
Apa se fierbe și se amestecă cu cacaoa până nu mai sunt cocoloașe. Cacaoa se poate cerne înainte. Amestecul se lasă la răcit.
Untul tăiat cubulețe și cu zahărul se bat cu mixerul până untul devine pufos. Se adaugă ouăle, unul câte unul și apoi esența de rom.
Făina se amestecă cu praful de copt și sarea și se adaugă peste unt amestecând ușor până nu mai rămân urme de făină.
Cacaoa se adaugă peste compoziția cu unt puțin câte puțin până se încorporează toată.
Cu ajutorul unei lingurițe sau cupe de înghețată de umplu formele de brioșe și se dau la cuptor.
Pentru mini brioșe timpul de coacere este circa 8-10 minute, pentru brioșele normale 15-18 minute.
Verificați dacă sunt gata cu o scobitoare înfiptă în mijlocul brioșei. Dacă iese uscată, înseamnă că sunt gata.
Brioșele se lasă să se răcească complet înainte să fie ornate cu crema de brânză.
Crema de brânză (cream cheese frosting)
Se bate cu mixerul brânza până devine pufoasă, 1-2 minute. Se adaugă apoi zahărul pudră și esența de vanilie.
Smântâna lichidă se bate cu mixerul într-un bol separat până se întărește și nu mai curge, 3-4 minute, apoi se toarnă peste brânză și se amestecă ușor până se omogenizează totul.
Crema se pune într-un poș cu un vârf de stea sau rotund și se ornează brioșele. Puteți decora brioșele și cu bucăți de ciocolată, ciocolată rasă, bombonele colorate sau cu bucățele de zmeură uscată.
Poftă bună!
Ce mai caută lumea
- brioșe cu crema de brânză
- crema pentru briose
- crema pentru ornat briose
- https://retete-cochete ro/desert/briose-de-ciocolata-cu-crema-de-branza-mini-chocolate-cupcakes-cu-cream-cheese-frosting/
- crema de ornat briose
- frosting briose
- ornat briose
- pe cream cheese frosting se poate decora cu ciocolata?
- reteta crema cupcakes