SALATĂ CALDĂ DE FASOLE ROȘIE CU CEAPĂ ȘI ULEI DE MĂSLINE

Hmmm…de 1 Decembrie as fi mancat niste fasole cu ciolan, ca na, asa se poarta, prin traditie. Dar..mult prea multa bataie de cap pentru o fasole, prea multe pregatiri si asteptari. In plus de asta, cam calorica mancarica asta traditional romaneasca. Asa ca mi-a venit ideea unei salate….cu fasole. Zis si facut, in mai putin de 15 minute mancarea era gata,Gustul? Desavarsit !

 

Timp de preparare:  10-15 minute

Cantitate: aproximativ 2-3 portii

Ingrediente:

  • 1 conserva fasole rosie
  • 1-2 cepe ( alba sau rosie)
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 lingura ulei (de floarea soarelui)
  • 1 lingură ulei de măsline)
  • 1 catel de usturoi
  • Patrunjel ( 4-5 fire sau mai mult – dupa gust)
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare:

Se taie ceapa solzisori ( cat mai fin) si se pune la calit in uleiul de floarea soarelui. Cand incepe sa devina sticloasa se adauga si fasolea rosie din conserva, scursa de apa si spalata in prealabil. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se mai lasa la foc inca vreo 5-6 minute sa se intrepetrunda aromele. Cand est aproape gata, se adauga usturoiul tocat marunt si patrunjelul si se ia de pe foc. Se adauga sucul de lamaie si uleiul de masline.

Se serveste ca aperitiv sau garnitura (langa o friptura, snitel)

Pofta buna !

Ce mai caută lumea

  • salata de fasole rosie
  • salata cu fasole rosie
  • salata fasole rosie
  • fasole rosie
  • retete cu fasole rosie
  • fasole rosie retete
  • https://retete-cochete ro/garnituri/salata-calda-de-fasole-rosie-cu-ceapa-si-ulei-de-masline/
  • salata fasole rosie conserva
  • fasole rosie reteta
  • Mancare de fasole rosie din conserva

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

3 Comments

  1. Eu fac reteta asta de mult timp.
    Este foarte delicioasa. Eu mai adaug lá ea um pic de bulion pentru culoare si gust , un pic de oregano si lá ora mesei pun orez alb fiert in prealabil. Dar si asa simpla ii buna. Pofta mare !!!!

  2. Delicioasă

  3. Mersi!

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *