Timp de preparare: 20-25 minute
Cantitate: 14-16 bucăti
Ingrediente:
- 300 g făină – aproximativ doua pahare
- 300 g iaurt ( două iaurturi mici )
- 6 linguri de zahăr
- 1 pliculet zahăr vanilinat
- 100g unt
- 2 ouă
- 1 pliculeț praf de copt
- esență de vanilie dupa gust
- un praf de sare
- 1 ciocolata cu menta
- Colorant alimentar verde ( sau galben+ albastru)
- Esenta de menta ( daca se doreste mai mentolat)
Mod de preparare:
Se topește untul la microunde sau într-un vas, pe foc. Într-un castron am amestecat toate ingredientele până am obținut un aluat de consistența unei smântâni foarte groase ( nu curge, dar este destul de fluid ca să poată fi luat cu lingura). Se adaugă și colorantul alimentar și daca doriți și esența de mentă ( eu nu am pus pentru ca nu vroiam să fie foarte mentolată).
Cu un cuțit am tăiat ciocolata în bucățele mici și am înglobat-o în aluat. Nu este necesar ca bucățelele de ciocolată să fie aspectoase, pot fi mai mari sau mai mici, dupa preferință.
Cu ajutorul unei linguri am pus în formele de silicon aluat, cam 2/3 din înălțimea formei (adică aproape pline). Așa ies mai pufoase, cresc mai înalte și sunt mai aspectuoase.
Se introduc în cuptorul încins în prealabil la 175 grade pentru aproximativ 20-25 minute, sau până sunt rumene ( depinde și de cuptorul fiecăruia ).
Poftă bună !