Toamna este sezonul dovlecilor, așa că este bine să profitați de ei și să încercați să-i includeți în dietă, iar când vremea se răcește ce poate fi mai bun decât o supă fiebinte…de dovleac.
Cantitate: 8 porții
Timp de preparare: 45 minute
Ingrediente:
- 1 dovleac mic (eu am folosti hokkaido)
- 1 ceapă medie
- 1 morcov mare
- 1 cartof mediu
- 2 păstârnaci
- apă
- ulei de floarea soarelui
- 2 căței de usturoi
- sare, vegeta, 3-4 boabe de piper
- 1 frunză de dafin
Mod de preparare
Morcovul, ceapa, păstârnacii, cartoful și usturoiul se toacă în cubulețe mici și se călesc 3-5 minute cu puțin ulei de floarea soarelui în oala de supă. Dovleacul de curăță de coajă și de semințe și se taie în cuburi mai mari (2-3 cm).
Se adaugă dovleacul peste celelalte legume și se adaugă apă cât să acopere în întregime legumele. Dacă doriți ca supa să aibe o consistentă mai subțire, adăugați mai multă apă.
Se condimentează cu sare, câteva boabe de piper, 1 foaie de dafin și puțină vegeta și se lasă la foc mediu cca 15- 20 de minute până s-au fiert toate legumele.
Supa se lasă să se răcească puțin și se pasează cu un mixer vertical până devine o pastă omogenă.
Supa se poate servi cu crutoane, cu o lingură de smântână sau cu câteva fire de pătrunjel proaspăt tocat.
Poftă bună!
Ce mai caută lumea
- supa crema de dovleac jamie oliver
- supa crema de dovleac
- supa crema dovleac jamie oliver
- supa crema dovleac
- dovleac hokkaido
- https://retete-cochete ro/supe/supa-crema-de-dovleac/
- supa crema de dovleac hokkaido
- retete cu dovleac hokkaido
- dovleac hokkaido retete
- hokkaido supa
18 octombrie 2016
Mulțumim pentru rețetă, a ieșit delicioasă, combinând ingrediente pe care le consideram aparent banale. O minunăție care încântă prin culoare, textură și savoare.
18 octombrie 2016
Bună Alexandra,
Mă bucur tare mult ca ți-a plăcut 🙂