SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC

Toamna este sezonul dovlecilor, așa că este bine să profitați de ei și să încercați să-i includeți în dietă, iar când vremea se răcește ce poate fi mai bun decât o supă fiebinte…de dovleac.

Cantitate: 8 porții

Timp de preparare: 45 minute

 Ingrediente:

  • 1 dovleac mic (eu am folosti hokkaido)
  • 1 ceapă medie
  • 1 morcov mare
  • 1 cartof mediu
  • 2 păstârnaci
  • apă
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 căței de usturoi
  • sare, vegeta, 3-4 boabe de piper
  • 1 frunză de dafin

Mod de preparare

Morcovul, ceapa, păstârnacii, cartoful și usturoiul se toacă în cubulețe mici și se călesc 3-5 minute cu puțin ulei de floarea soarelui în oala de supă. Dovleacul de curăță de coajă și de semințe și se taie în cuburi mai mari (2-3 cm).

Se adaugă dovleacul peste celelalte legume și se adaugă apă cât să acopere în întregime legumele. Dacă doriți ca supa să aibe o consistentă mai subțire, adăugați mai multă apă.

Se condimentează cu sare, câteva boabe de piper, 1 foaie de dafin și puțină vegeta și se lasă la foc mediu cca 15- 20 de minute până s-au fiert toate legumele.

Supa se lasă să se răcească puțin și se pasează cu un mixer vertical până devine o pastă omogenă.

Supa se poate servi cu crutoane, cu o lingură de smântână sau cu câteva fire de pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!

Ce mai caută lumea

  • supa crema de dovleac jamie oliver
  • supa crema de dovleac
  • supa crema dovleac jamie oliver
  • supa crema dovleac
  • dovleac hokkaido
  • https://retete-cochete ro/supe/supa-crema-de-dovleac/
  • supa crema de dovleac hokkaido
  • retete cu dovleac hokkaido
  • dovleac hokkaido retete
  • hokkaido supa

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

2 Comments

  1. Mulțumim pentru rețetă, a ieșit delicioasă, combinând ingrediente pe care le consideram aparent banale. O minunăție care încântă prin culoare, textură și savoare.

  2. Bună Alexandra,

    Mă bucur tare mult ca ți-a plăcut 🙂

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *