TARTĂ CREMOASĂ CU CIOCOLATĂ ȘI BLAT DE CACAO

        Niciodată nu este suficientă ciocolată. Si ca sa demonstrez asta, am facut o tartă de ciocolată cu ciocolată și blat de cacao. Mai bun nici că este cu putință.

Timp de preparare:

  • timp intermediar de coacere        15-20 min
  • timp final de coacere                        25-30 min

Cantitate: 1 tartă

Ingrediente –aluat

  • 180 g unt
  • 6 linguri zahăr tos
  • un praf sare
  • 300 g făină
  • 2 ouă întregi
  • 3 linguri cacao

Ingrediente–umplutura

  • 400 ml smântână pentru gătit
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 90g ciocolată neagră – 1 ciocolată
  • 180g ciocolată cu lapte – 2 ciocolate
  • 2 oua întregi
  • coaja rasă de la o portocală
  • optional lichior de portocale sau amaretto – 2 linguri

Mod de preparare:

Cele două ouă, lingurile de zahăr, sarea și pachetul de unt la temperatura camerei se amestecă formând o cremă consistentă. Crema rezultată se amestecă cu faina cernută în prealabil cu cacao, până ce obțineți un aluat sfărâmicios, care se poate întinde cu degetele.

Aluatul se întinde în tava de copt, se înțeapă cu furculița, ca să nu crească excesiv la copt și se introduce în frigider pentru circa 30 min.

Se scoate tava din frigider și se introduce în cuptorul încalzit în prealabil la 175 grade pentru  aproxiamtiv 20 min ( până aluatul s-a copt și are consistența de biscuite).

Între timp se prepară umplutura. Smânatâna lichidă cu ciocolata rupă în bucăți se pun la foc mic, într-o cratiță cu fundul mai gros. Se amestecă incontinuu pana ce ciocolata s-a topit în totalitate. Se stinge focul și se dă compozitia la racit pentru 15 minute. Se adaugă cele două oua bătute  și coaja de portocală rasă ( eu ma avut coaja de portocală cu zahăr- de la frigider în borcan), lichiorul și zahărul vanilinat.

Dupa ce aluatul s-a copt, se pune umplutura deasupra și se mai dă la cuptor pentru 30 min.

Tarta este gata atunci când umplutura de ciocolată e fermă la suprafață, dar totusi tremură ușor (ca o gelatina).Se scoate tava, se lasă la racit.Se introduce în frigider pentru minim 2 ore.

Poftă bună !

 

  

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

1 Comment

  1. eu nu cred ca mai am rabdare 2h ca sa o las la frigider:)):))

Trackbacks/Pingbacks

  1. 12 retete de Craciun - prajituri, torturi, tarte - Reţete rapide, uşoare şi delicioase - Aventurile noastre ... culinare - […] TARTĂ CREMOASĂ CU CIOCOLATĂ ȘI BLAT DE CACAO […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *