BRIOȘE CU FRUCTE DE PĂDURE

Aceste brioșe pot fi făcute atât cu fructe proaspete, cât și cu fructe congelate. Sunt foarte simplu de făcut, nu aveți nevoie nici de mixer. Ele pot fi o gustare perfectă pentru la serviciu sau la școală. Trebuie să le încercați!

Timp de coacere: 25 -30 minute

Cantitate: 12-15 brioșe

Ingrediente:

  • 325 g făină
  • 150 g zahăr tos
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • coaja rasă de la o lămâie/portocală
  • 1 ou
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 240 ml lapte bătut
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 200 g fructe de pădure proaspete/congelate

Mod de preparare

Se amestecă ingredientele uscate într-un bol, adică făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și coaja de lămâie rasă.

În alt bol se amestecă oul bătut ușor, cu uleiul, laptele bătut și esența de vanilie.

Compoziția cu ou se toarnă peste cea cu făină și se amestecă până se incorporează toată făina.

Dacă folosiți fructe congelate, să nu le decongelați, adăugați-le la final, amestecând ușor să nu se zdrobească și să coloreze aluatul.

Umpleți formele de brioșe tapetate cu hârtie de copt sau cu ulei si făină, cam 3 sferturi.

Tava se dă la cuptorul încins în prealabil la 190 C. Dacă folosiți fructe congelate, lasați brioșele cam 30, 35 de minute. Sunt gata când sunt ușor runeme, iar o scobitoare înfiptă în mijlocul brioșei iese curată, fără firimituri.

Puteți să pudrați brioșele cu zahăr pudră dacă doriți să fie mai dulci.

Poftă bună!

Ce mai caută lumea

  • briose cu ciocolata
  • briose cu fructe de padure
  • briose cu fructe de padure congelate
  • briose cu fructe congelate
  • briose cu fructe
  • prajitura cu fructe de padure congelate
  • chec cu fructe de padure congelate
  • muffins cu fructe congelate
  • https://retete-cochete ro/desert/briose-cu-fructe-de-padure/
  • retete cu fructe congelate

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *