Timp de preparare: aprox 45-50 min
Cantitate: aproximativ 6 portii
Ingrediente:
- 6 mere mari ( am folosit yonagold )
- 250g zahăr alb
- 200g făină
- 150g unt
- scorțișoară
Mod de preparare:
Merele se curață de coajă și se taie cuburi. Se pun la călit, într-o cratiță, timp de 20-30 de minute cu 3 sferturi din zahăr și scoțișoara (baton sau pulbere). Cratița se acoperă cu un capac. Se amestecă din când în când pentru a nu se lipi. Când merele devin moi ( dar nu piure!) se iau de pe foc și se lasă la răcit.
Se pun într-o formă de copt ceva mai înaltă și se lasă să se odihnească și sa se racească.
În acest timp preparăm aluatul. Într-un bol se amestecă cu degetele făina, restul de zahăr și untul, la temperatura camerei, până se omogenizează complet, luând un aspect sfărâmicios.
Aluatul obținut se presară peste mere, fără a se apăsa.
Se coace la cuptorul preîncălzit la150°C timp de 45-50 minute (la foc mare sau mediu).
Se serveste caldă dar și rece, simplă sau alături de înghețată de vanilie sau frișcă.
Poftă bună !
Ce mai caută lumea
- crumble cu mere
- apple crumble reteta
- crumble de mere
- reteta apple crumble
- placinta englezeasca cu mere
- placinta cu mere englezeasca
- prajitura englezeasca cu mere
- crumble reteta
- prajitura crumble cu mere
- reteta crumble
Trackbacks/Pingbacks