BISCUIȚI DE CRĂCIUN CU ZAHĂR BRUN

Acești biscuiți au puține ingrediente, de aceea este important ca ele să fie de bună calitate. Este de preferat să folosiți unt nesărat cu conținut mai mare de grăsime și zahăr brun fin. Puteți folosi orice forme de biscuiți, dar cum Crăciunul se apropie, am găsit forme de brăduți, moși crăciuni și steluțe și am decorat biscuiții cu glazură de zahăr colorată.

Timp de preparare

  • coacere: 13-15 minute
  • la frigider: 90 minute

Cantitate: 36 bucăți (depinde de mărimea formelor)

Ingrediente:

  • 225 g unt la temperatura camerei
  • 140 g zahăr brun
  • 1 linguriță aromă vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 260 g făină
  • 1/4 linguriță sare
  • opțional: Creioane pentru decor Dr. Oetker

Mod de preparare

Untul se taie cubulețe, se amestecă cu zahărul și se bate cu mixerul 2,3 minute până devine pufos. Adăugați vanilia și amestecați. Se adaugă făina și se amestecă ușor până se incorporează bine.

Aluatul se împarte în 2 bucăți egale. Se formează două discuri de 2 cm grosime și se lasă la frigider până se întăresc, cca. 1 oră. Se întinde o foaie de cam 1/2 cm grosime și se taie cu ajutorul formelor de biscuți date puțin prin făină.

Biscuiții se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se mai lasă la frigider pentru 10,15 minute ca să se întărească și să nu-și piardă forma în cuptor.

Apoi se pun în cuptorul preîncălzit la 180C pentru 13-15 minute până s-au rumenit pe margini. După ce s-au răcit, am decorat biscuiții cu glazură de zahăr cu ajutorul creioanelor Dr. Oetker.

Acești biscuiți sunt o idee bună pentru un cadou de Moș Nicolae sau de Crăciun.

Poftă bună!

 

Ce mai caută lumea

  • biscuiti de craciun
  • biscuiti de craciun retete
  • biscuiti craciun
  • biscuiti forme craciun
  • reteta biscuiti de craciun
  • retete de biscuiti de craciun

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. CIOCOLATĂ CALDĂ CU FRIȘCĂ, SCORȚIȘOARĂ ȘI BAILEYS - Reţete rapide, uşoare şi delicioase - Aventurile noastre ... culinare | Reţete rapide, uşoare şi delicioase - Aventurile noastre ... culinare - […] servește imediat ca atare sau împreună cu niște biscuiți de Crăciun sau cu fursecuri cu bucăți de […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *