PLĂCINTĂ BULGĂREASCĂ CU BRÂNZĂ (BANITSA)

banitsa

Timp de coacere: 30 de minute

Ingrediente:

  • 10 foi de plăcintă subțiri
  • 200 g brânză feta
  • 200 g telemea
  • 3 ouă
  • 1/2 linguriță de sare
  • 100 g unt topit

Mod de preparare

Se topește untul la foc mic și se lasă să se răcească puțin. Cuptorul se încinge la 200 de grade C. O tavă rotundă de tapetează cu hârtie de copt și se unge cu puțin ulei sau unt topit.

Brânza feta, cea telemea, sarea și ouăle se amestecă cu o furculiță până se obține o pastă omogenă de consistența smântânii.

Se ung câte 2 foi de plăcintă cu untul topit și se așează câteva linguri din amestecul de brânză pe latura lungă a foilor. Se rulează apoi într-un sul lung care se așează pe marginea tavei. Se continuă la fel cu restul foilor. Vor iesi cam 5 suluri care se așează unul în continuarea celuilalt.

Înainte de a se băga la cuptor, se unge cu restul untului pe deasupra.

Plăcinta se poate servi rece sau caldă, ca un mic dejun alături de un pahar de iaurt.

Poftă bună!

Ce mai caută lumea

  • placinta bulgareasca
  • placinta bulgareasca cu branza
  • placinta bulgareasca cu branza si lapte
  • placinta cu branza bulgareasca
  • reteta placinta bulgareasca cu branza
  • https://yandex ru/clck/jsredir?from=yandex ru;search;web;;&text=&etext=1833 5RsvLOiXYVRBgNwdrrp_JSTvhwS7_-V3x9tCYTuok0kwDsO6LEJ6NBFj8BMpkBkY 0f668cc1e362273e375f58d3f41a4357ff2853f6&uuid=&state=_BLhILn4SxNIvvL0W45KSic66uCIg23qh8iRG98qeIXme
  • reteta placinta cu branza sarata
  • placinta cu branza retete bulgaresti
  • Plâcintâ cu brinzâ bulgâreascâ
  • receta banita
PLĂCINTĂ BULGĂREASCĂ CU BRÂNZĂ (BANITSA)
6 votes, 4.00 avg. rating (81% score)

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *