CARTOFI COPȚI CU OU

 

Timp de coacere   15 minute

Cantitate: 4 buc

Ingrediente:

  • 4 cartofi mai mari
  • 50 g cașcaval ras
  • 100g cremă de brânză
  • 4 ouă mici
  • 1 lingură unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se șterg de apă și se pun la copt în cuptorul încins în prealabil la 175 grade. Dupa aproximativ o oră, când sunt copți ( intra furculuța în ei , iar coaja pare mai stafidită) se scot și se lasă la răcit pentru circa 10 min.

Se taie longitudinal în cartof un capac  nu foarte mare și se scoate miezul.

Din jumătate de cantitatea de miez de cartof, crema de brânză, cascavalul razuit, sare și piper se face o compozitie cu care se umple cartofii, lăsând însă un spațiu în mijloc să încapă oul.

Se pune puțin unt in fiecare cartof. Ouăle se sparg și se pune cate unul în mijlocul fiecărui cartof, peste unt. Se condimentează cu sare și piper și se dă la cuptor pentru 15 min, până oul este gata .

Se serveste ca și garnitură, sau simplu cu smântână deasupra.

 Poftă bună !


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Tumblr
  • Pinterest
  • LinkedIn

Ce mai caută lumea

  • retete rapide
  • cartofi copti cu ou
  • cartofi umpluti cu ou
  • cartofi cu ou la cuptor
  • cartofi copti umpluti cu ou
  • cartofi cu oua la cuptor
  • cartofi la cuptor cu ou
  • timp coacere ou la cuptor
  • cartofi oua cuptor
  • cartofi umpluti cu branza si ou
CARTOFI COPȚI CU OU
6 votes, 5.00 avg. rating (99% score)

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Nu-i așa că vrei să afle și alții de această rețetă?

Trimite rețeta și prietenelor tale: