CHILI CON CARNE ȘI TORTILLAS CROCANTE CU MIRODENII

Nu mai știu cum am dat de această rețetă, cert este că a rămas una din favoritele mele pe care le fac destul de des. Chili con carne este o mâncare cu specific mexican și există multe variante ale acestui preparat, dar elementele esențiale sunt carnea de vită tocată, ardeiul iute, ceapa, usturoiul și roșiile. Se poate servi foarte bine cu niște tortillas (lipii) crocante și cu un pahar de vin roșu.

Cantitate: 4 porții

Timp de preparare: 30-45 minute

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată de vită
  • 1 ceapă roșie medie
  • 1 ardei iute (chili)
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 cutie mică de porumb fiert
  • 1 conservă fasole roșie boabe
  • 2-3 lingurițe concentrat de roșii/jumate conservă de roșii tocate
  • sare, piper, oregano, pătrunjel, cimbru
  • 4 tortillas
  • ulei de măsline
  • boia dulce, piper, cimbru

Mod de preparare

Carnea se pune într-o tigaie mare la foc mediu cu puțin ulei și se lasă cca. 5 minute. În acest timp, ceapa, usturoiul și ardeiul iute se toacă mărunt și se adaugă peste carne. Se mai lasă încă 5 minute. Apoi se adaugă ardeiul gras, tăiat în feliuțe medii și boabele de porumb și fasole.

Se condimentează cu sare și piper și se amestecă din când în când. Într-o jumătate de cană de apă se diluează concentratul de roșii și se toarnă peste restul ingredientelor. Puteți pune și un strop de vin roșu. În schimbul concentratului, se poate folodi o jumătate de conservă de roșii tocate. Se mai lasă la foc mic/mediu pentru 10 minute. Dacă pare prea uscat, mai adăugați suc de roșii și amestecați din când în când, pentru a nu arde carnea. Asezonați cu verdețuri uscate.

Se poate pune totul la cuptor, într-un vas termorezistent acoperit cu folie de aluminiu pentru încă un sfert de oră sau se poate sări peste acest pas. Preparatul este gata când ardeiul și porumbul s-au înmuiat, iar carnea are o culoare brună.

Feliile de tortilla se stropesc cu puțin ulei de măsline și se presară cu piper, boia dulce și puțin cimbru. Se pun pe grătarul cuptorului pentru 5 minute la 200 C, până devin crocante și capătă o culoarea ușor aurie.

Vă doresc poftă bună!

Ce mai caută lumea

  • chili con carne
  • chilli con carne
  • chili con carne reteta
  • reteta chili con carne
  • chilli con carne reteta
  • reteta chilli con carne
  • reteta chili con carne jamie oliver
  • reteta chili cu carne tocata
  • cili con carne reteta
  • carne tocata cu ceapa si mirodenii
CHILI CON CARNE ȘI TORTILLAS CROCANTE CU MIRODENII
8 votes, 5.00 avg. rating (99% score)

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Nu-i așa că vrei să afle și alții de această rețetă?

Trimite rețeta și prietenelor tale: