ØL KAGE – TURTĂ DULCE (rețetă daneză)

Numele în traducere liberă din daneză înseamnă prăjitură de bere.  La gust este asemănătoare cu turta dulce și se pregătește cu o bere cu un conținut mic de alcool (sub 2%). Tipul de bere folosit se numește Hvidtøl sau Nisseøl. Este o bere închisă la culoare, dulce, cu gust puternic de malț. Cu mult timp în urmă era cea mai populară bere din Danemarca, acum este băută în special în perioada Crăciunului. 

Timp de coacere: 55-60 minute

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 400 g zahăr brun
  • 330 ml bere 1,8% (Nisseøl sau Hvidtøl)
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 1 linguriță de praf de cuișoare
  • 1/2 linguriță sare

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 175 grade C.

Se amestecă toate ingredientele uscate într-un bol și se adaugă apoi berea. Se amestecă până toată făina este încorporată și se toarnă într-o  tavă de chec/pâine unsă cu puțin ulei sau tapetată cu hârtie de copt.

Tava se dă la cuptor pentru 55-60 de minute.

Prăjitura se taie în felii de cca 1 cm. Danezii servesc feliile unse cu unt.

Poftă bună!

ØL KAGE – TURTĂ DULCE (rețetă daneză)
5 votes, 4.40 avg. rating (89% score)

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Nu-i așa că vrei să afle și alții de această rețetă?

Trimite rețeta și prietenelor tale: