BRIOȘE CU CACAO ȘI BERE DE TIP STOUT

Berea de tip stout este una specială, cu un gust puternic de cafea, ușor amărui. Este destul de densă și are un conținut mai ridicat de alcool decât berile obișnuite(7-8%). Merită să încercați să o folosiți în prăjituri. Acum am urmat o rețetă de brioșe, dar cred că și într-un tort cu ciocolată ar merge foarte bine.

Cantitate: 12-14 bucăți

Timp de coacere: 20-25 minute

Ingrediente:

  • 160 g făină
  • 200 g zahăr
  • 30 g cacao
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 sare
  • 150 ml bere de tip stout (gen Guiness)
  • 60 ml lapte
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingutiță esență vanilie
  • 2 ouă mici la temperatura camerei
  • 90 g smântână

Mod de preparare

Cuptorul se încinge la 180 C.

Se cerne făina și cacaoa și se amestecă într-un bol cu zahărul, sarea și bicarbonatul de sodiu.

În alt bol se amestecă berea, laptele și uleiul împreună cu esența de vanilie. Puteți folosi în schimbul esenței, semințele dintr-un baton de vanilie. Se adaugă pe rând ouăle, amestecând bine cu un tel. Adăugați apoi smântâna.

Puneți o jumătate din amestecul de ingrediente uscate peste cel de bere. Amestecați bine, astfel încât să nu rămână cocoloașe, și adăugați apoi restul făinii.

Compoziția se împarte uniform în tava de brioșe și se dă la cuptor pentru 20-25 de minute. Ele sunt gata când o scobitoare înfiptă în centru va ieși uscată.

Brioșele se pot servi simple sau cu puțină cremă de ciocolată sau frișcă pe deasupra.

Vă doresc poftă bună!

BRIOȘE CU CACAO ȘI BERE DE TIP STOUT
5 votes, 5.00 avg. rating (99% score)

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Nu-i așa că vrei să afle și alții de această rețetă?

Trimite rețeta și prietenelor tale: