APPLE & PLUM CRISP – PRĂJITURĂ CU MERE ȘI PRUNE

Dacă sunteți în căutarea unui desert rapid, cu puține ingrediente și delicios vă aflați unde trebuie. Pentru această rețetă aveți nevoie de mere, prune, puțin zahăr, unt și făină. Puteți chiar să excludeți prunele și să folosiți numai mere sau le puteți chiar înlocui cu pere. Rezultatul este o crustă crocantă și dulce sub care au colocotit bucățele de mere și prune care și-au lăsat sucurile, s-au înmuiat și au devenit extrem de gustoase.

Timp de coacere: 20 minute la cuptor

Cantitate: 2 porții

Ingrediente:

  • 1 măr
  • 2 prune coapte
  • 3 linguri (50 g) zahăr brun sau alb
  • 35 g unt
  • 2 linguri rase (30 g) făină
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • opțional: 1 mână de alune de pom coapte pentru 5 minute în cuptor

Mod de preparare:

Încingeți cuptorul la 190 C.

Merele se curăță de coajă și se taie bucățele. Tăiați și prunele și amestecați totul cu o lingură rasă de zahăr.

  
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Tumblr
  • Pinterest
  • LinkedIn

Untul tăiat bucățele mici, împreună cu făina, restul de zahăr, sarea și scorțișoara se amestecă cu o furculiță sau cu 2 cuțite sau chiar cu mâna până obținem un „aluat” nisipos, ca niște firimituri.

Eu am avut 2 forme ramekin, dar puteți folosi orice alt vas termorezistent sau din ceramică. După mărimea lui, puteți eventual dubla sau tripla cantitățile. Pentru o rețetă asemănătoare, vizitați link-ul Adrianei pentru Apple Crumble.

Umpleți formele cu amestecul de fructe și apoi adăugați pe deasupra aluatul nisipos.

  
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Tumblr
  • Pinterest
  • LinkedIn

Așezați formele pe o tavă pentru că s-ar putea să se scurgă puțin din sucul fructelor și introduceți tava în cuptorul încins la 190 C pentru 20-25 de minute. Când sunt gata, crusta de deasupra este aurie, iar pe margini se poate vedea sucul fructelor clocotind.

Lăsați prăjiturile să se răcească pentru cel puțin 15 minute. Puteți servi desertul alături de o cupă de înghețată de vanilie sau cu o lingură de frișcă, dar este foarte bun și așa, simplu. În cazul în care vă mai rămâne, păstrați prăjitura la frigider și reîncălziți-o înainte de a o servi.

Vă doresc poftă bună!

 

Ce mai caută lumea

  • prajitura cu mere si prune
  • tarta cu prune si mere
  • desert rapid cu mere
APPLE & PLUM CRISP – PRĂJITURĂ CU MERE ȘI PRUNE
4 votes, 5.00 avg. rating (99% score)

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Nu-i așa că vrei să afle și alții de această rețetă?

Trimite rețeta și prietenelor tale: