Timp de coacere: 30 de minute
Ingrediente:
- 10 foi de plăcintă subțiri
- 200 g brânză feta
- 200 g telemea
- 3 ouă
- 1/2 linguriță de sare
- 100 g unt topit
Mod de preparare
Se topește untul la foc mic și se lasă să se răcească puțin. Cuptorul se încinge la 200 de grade C. O tavă rotundă de tapetează cu hârtie de copt și se unge cu puțin ulei sau unt topit.
Brânza feta, cea telemea, sarea și ouăle se amestecă cu o furculiță până se obține o pastă omogenă de consistența smântânii.
Se ung câte 2 foi de plăcintă cu untul topit și se așează câteva linguri din amestecul de brânză pe latura lungă a foilor. Se rulează apoi într-un sul lung care se așează pe marginea tavei. Se continuă la fel cu restul foilor. Vor iesi cam 5 suluri care se așează unul în continuarea celuilalt.
Înainte de a se băga la cuptor, se unge cu restul untului pe deasupra.
Plăcinta se poate servi rece sau caldă, ca un mic dejun alături de un pahar de iaurt.
Poftă bună!
Ce mai caută lumea
- placinta bulgareasca
- placinta bulgareasca cu branza
- placinta bulgareasca cu branza si lapte
- placinta cu branza bulgareasca
- reteta placinta bulgareasca cu branza
- https://retete-cochete ro/gustari/placinta-bulgareasca-cu-branza-banitsa/
- placinta sarata banita
- placinta cu branza sarata bulgareasca
- placinta banitza
- placinta bulgareasca banista bucatarul tv retete