Desi azi nu prea aveam chef de gatit, decongelasem deja aluatul. As fi vrut niste bruschete dar parca se putea mai bine de atat. Astfel, ca un compromis, au luat nastere tartele mediteraneene.
Timp de preparare:
- timp preparare aprox15 min
Cantitate: 8 porții
Ingrediente:
- aluat de foietaj congelat – 400g
- 100g branza de vaca – cu verdeturi ( de la Hoclhand) , feta sau de capra
- 1 borcan mic pasta masline
- 1 catel usturoi
- 1 lingura ulei masline
- 2-3 rosii ( depinde de marime)
- 1 ou
- Sare
- Piper
- Oregano
- Busuioc – penru decor
Mod de preparare:
Aluatul congelat se lasă la dezghețat la temperatura camerei.
Tava pentru tartă se unge cu puțin ulei (dacă este antiaderentă nu mai este necesar să se ungă) și se asează aluatul dezghețat, taiat in prealabil in 8 dreptunghuri egale.
Cu un cutit, trasati pe marginile fiecarui dreptunghi de aluat, o linie la o distanta de cca 1cm de marine, fara insa a apasa excesiv ( cutitul nu trebuie sa perforeze pana jos aluatul, doar sa il zgarie)
Din loc în loc, in spatiul interior delimitat de linii, aluatul se ințeapă cu furculița.
Ungeti dreptunghiurile din aluat cu pasta de masline ( exceptie marginile! ), asezati feliile de rosii taiate subtire,branza sfaramata sau taiata cubulete mici, adaugati usturoiul tocat marunt, sarea, piperul si oregano.
Se stropesc la final cu putin ulei de masline.Ungeti marginile tartelor cu oul batut.
Bagați tava la cuptorul încalzit în prealabil la 175 grade pentru cca 12-15minute(până se observă că a început să crească si oul se rumeneste)Scoateți tarta din cuptor și lasați-o la răcit 10-15 min. Se decoreaza cu busuioc proaspat. Se poate servi atât caldă cât și rece.
Poftă bună !