SPARANGHEL LA TIGAIE CU USTUROI ȘI LĂMÂIE

Mereu am vrut să încerc sparanghelul. Vedeam la televizor diverse rețete dar nu m-am încumetat sa îl și gătesc. Până azi. Este atât de simplu de gătit, de gustos, ușor crocant și totuși moale, savuros. O să încerc categoric și alte rețete cu sparanghel, aceasta este doar prima.

Timp de preparare:
•    timp de gătire ……… aprox 10 minute

Cantitate:  4 porții

Ingrediente
•    sparanghel – o caserolă
•    o lingură de unt
•    două linguri ulei
•    2 caței usturoi ( sau mai mulți dacă doriți mai condimentat)
•    o lămâie
•    sare

Mod de preparare:

Sparanghelul se rupe și se îndepărtează partea fibroasă de la cotor (dacă e deja tăiat, se mai taie un cm de la bază).
Apoi se spală și se fierbe în apa în care s-a adăugat putină sare. Se lasă la fiert aproximativ 5 minute, la foc mare. (Se poate utiliza și sparanghelul congelat, fierbându-se însă la jumătate din timpul menționat pe pachet). Nu îl lăsați mult la fiert, trebuie să fie al dente, altfel își pierde din proprietăți.
Se scurge și se spală cu apă foarte rece, pentru a-și păstra culoarea verde.
Într-o tigaie se pun la încins 1 lingură de unt și două de ulei ( poate fi și de măsline). Se adaugă usturoi pisat, după gust.
Peste usturoi se pune sparanghelul fiert și bine scurs în prealabil, săltându-l, mişcându-l continuu, în amestecul de unt cu ulei, 1-2 minute. Se servește cu zeamă de lămâie deasupra. Poate fi utilizat ca și garnitură pentru fripturi sau rulade cu carne.

Poftă bună !

Ce mai caută lumea

  • sparanghel retete
  • sparanghel
  • sparanghel la tigaie
  • sparanghel retetA
  • retete cu sparanghel
  • retete sparanghel
  • reteta sparanghel
  • preparare sparanghel
  • sparanghel preparare
  • cum se gateste sparanghelul

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

6 Comments

  1. Arata foarte bine! Multumim pentru reteta.

  2. Este super bun !Sper ca ti-a placut!

  3. Am incercat si a iesit superb. Pus garnitura la salau.

  4. 5 minute e prea mult, maxim 3.

  5. Sparanghelul NU se fierbe!

  6. e de incercat pt diversificare. multumesc

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *