Mereu am vrut să încerc sparanghelul. Vedeam la televizor diverse rețete dar nu m-am încumetat sa îl și gătesc. Până azi. Este atât de simplu de gătit, de gustos, ușor crocant și totuși moale, savuros. O să încerc categoric și alte rețete cu sparanghel, aceasta este doar prima.
Timp de preparare:
• timp de gătire ……… aprox 10 minute
Cantitate: 4 porții
Ingrediente
• sparanghel – o caserolă
• o lingură de unt
• două linguri ulei
• 2 caței usturoi ( sau mai mulți dacă doriți mai condimentat)
• o lămâie
• sare
Mod de preparare:
Sparanghelul se rupe și se îndepărtează partea fibroasă de la cotor (dacă e deja tăiat, se mai taie un cm de la bază).
Apoi se spală și se fierbe în apa în care s-a adăugat putină sare. Se lasă la fiert aproximativ 5 minute, la foc mare. (Se poate utiliza și sparanghelul congelat, fierbându-se însă la jumătate din timpul menționat pe pachet). Nu îl lăsați mult la fiert, trebuie să fie al dente, altfel își pierde din proprietăți.
Se scurge și se spală cu apă foarte rece, pentru a-și păstra culoarea verde.
Într-o tigaie se pun la încins 1 lingură de unt și două de ulei ( poate fi și de măsline). Se adaugă usturoi pisat, după gust.
Peste usturoi se pune sparanghelul fiert și bine scurs în prealabil, săltându-l, mişcându-l continuu, în amestecul de unt cu ulei, 1-2 minute. Se servește cu zeamă de lămâie deasupra. Poate fi utilizat ca și garnitură pentru fripturi sau rulade cu carne.
Poftă bună !
Ce mai caută lumea
- sparanghel retete
- sparanghel
- sparanghel la tigaie
- sparanghel retetA
- retete cu sparanghel
- retete sparanghel
- reteta sparanghel
- preparare sparanghel
- sparanghel preparare
- cum se gateste sparanghelul
15 septembrie 2014
Arata foarte bine! Multumim pentru reteta.
31 octombrie 2014
Este super bun !Sper ca ti-a placut!
29 aprilie 2017
Am incercat si a iesit superb. Pus garnitura la salau.
4 iunie 2017
5 minute e prea mult, maxim 3.
9 mai 2018
Sparanghelul NU se fierbe!
2 mai 2022
e de incercat pt diversificare. multumesc