Rețeta asta am învațat-o de la un prieten acum mulți ani, cred ca eram anul doi sau trei de facultate. Mai mulți prieteni am venit pe nepusă masă la el in vizită și ne era destul de foame. Chef de gătit nu prea avem , iar bani de comandat pizza nici atăt. Asa că a dat o raită rapidă prin camara și am preparat ceva gustos în timp scurt cu ingrediente puține și bune.
Timp de gătire: 30 minute
Cantitate: 4 porții
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 1 ceapă albă
- 200 grame de kaiser
- 1 lingură ulei
- 1 lingură unt ( cam 30g )
- Sare , piper
- Mărar tocat
Mod de preparare:
Ceapa se taie julien și se pune la călit în ulei și unt, până devine sticloasă.Kaiserul se taie fâsii subtiri, cam de 1cm lătime și se pune la prăjit împreună cu ceapa.Cartofii se curată de coajă și se taie în 4-6 cubulețe , în fucție de mărimea cartofului.
Se adaugă peste ceapă și kaiser. Se condimentează cu sare și piper după gust și se adaugă mărar tocat foarte marunt. Se acoperă cratița cu un capac și se mai amestecă din când în când să nu se lipească.
Se lasă la foc mic cca 30 min. Când cartofii sunt moi ( intră usor furculița in ei) atunci mancarea este gata. Poftă bună !
Ce mai caută lumea
- cartofi taranesti
- cartofi taranesti la cuptor
- cartofi taranesti cu kaizer
- cartofi taranesti cu bacon
- cartofi cu kaizer
- cartofi cu kaizer la cuptor
- cartofi taranesti cu ceapa
- cartofi la cuptor cu kaizer
- cartofi taranesti kaizer
- cartofi taranesti cu kaizer la cuptor