Spaghete cu chifteluțe din carne cu sos de roșii (Spaghetti and meatballs) este o rețetă inspirată din bucătăria italienească fiind inventată în anii 1920 de imigranții italieni veniți în New York. Mie îmi place să prepar spaghetele aldente și apoi se le stropesc cu puțin de ulei de măsline. Am prăjit chifteluțele pentru a fi mai crocante și am gătit sosul de roșii separat. La sfârșit se presară totul cu muult parmesan ras. Trebuie să le încercați!
Timp de preparare
20 de minute
Cantitate
2 porții
Ingrediente
- 175 g spaghete
- 6 biscuiți sărați (gen Tuc) sau 2-3 linguri pesmet
- 250 g mix de carne de vită și porc
- 1 ou
- 1 linguriță muștar Djion
- sare, piper, oregano
- 1 ceapă tocată
- 2 căței de usturoi
- câteva frunze de busuioc
- 1 lingură de oțet balsamic
- ulei de măsline
- 1 conservă de roșii tocate
- parmesan ras
Mod de preparare
Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie sau se pun într-o pungă și se mărunțesc cu un sucitor. Carnea tocată se amestecă cu biscuiții sau pesmetul într-un bol. Se adaugă oregano, sare, piper, lingurița de muștar, oul și se mixeară bine totul. Apoi se formează chifteluțele. Pentru a ușura procesul, puteți să vă udați palmele cu puțină apă rece. Vor ieși cam 20 de bucăți.
Se pune o tigaie cu puțin ulei de măsline la foc mediu. Se adaugă jumătate din cantitatea de chifteluțe și se prăjesc pe toate părțile până devin rumene. Procedați la fel cu restul de chifteluțe și lăsați-le deoparte.
Se pune o oală cu apă la fiert și sare. Când apa fierbe, se adaugă spaghetele și se gătesc aldente conform instrucțiunilor de pe pachet.
În aceeași tigaie în care am făcut chifteluțele se mai pune puțin ulei de măsline și se călește ceapa tocată pentru cam 5 minute. Se adaugă cățeii de usturoi tocați mărunt și când usturoiul prinde puțină culoare se adaugă oțetul balsamic, sucul de roșii, frunzele de busuioc tocate, puțină sare și piper. Se lasă pe foc mic până se gătesc spaghetele.
Când totul este gata, se scurg spaghetele și se presară cu puțin ulei de măsline. Se amestecă cu sosul de roșii, se adaugă chifteluțele și se presară cu (muult) parmesan ras.
Vă doresc poftă bună!