Această ruladă de pui cu cașcaval, bacon și verdețuri este foarte ușor și rapid de preparat. O puteți tăia în feliuțe subțiri și servi ca aperitiv sau alături de o salată verde, de varză cu garnitură de orez, piure de cartofi sau dovleac copt. Vă invit cu drag să o încercați!
Timp de preparare:
15 minute, 5 minute pe grătar, 30 minute la cuptor
Cantitate:
2 porții
Ingrediente:
- 2 piepți de pui
- o mână de pătrunjel
- 1 ceapă mică
- 3 căței de usturoi
- câteva fire de arpagic sau ceapă verde
- sare, piper
- ulei de măsline
- opțional câteva feliuțe de jalapeno sau alt ardei iute
- 4 felii de cașcaval
- 4 felii subțiri de șuncă afumată tip pancetta sau bacon
- câteva scobitori
Mod de preparare:
Cei doi piepți de pui se bat puțin până au o grosime de aproximativ jumătate de cm.
Ceapa, usturoiul, pătrunjelul, feliuțele de jalapeno și arpagicul se toacă mărunt cu cuțitul sau cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se adaugă un pic de sare, piper și 2 linguri de ulei de măsline.
Pasta de verdețuri se întinde peste pui, se adaugă feliile de cașcaval, bacon/șuncă afumată. Pieptul se rulează și se prinde din loc în loc cu câte o scobitoare.
Rulada se pune pe o tigaie grill de fontă încinsă, la foc puternic pentru 5 minute. Apoi se dă la cuptor la 180 C pentru 30 de minute.
Rulada se taie feliuțe și servește imediat. Eu am ales o garnitură de orez basmatic și o salată verde.
Vă doresc poftă bună!