Timp de preparare: aprox 15 minute
Cantitate: aproximativ 6 porţii
Ingrediente:
- 500gr carne tocata – porc+vita
- 6 felii bacon ( opţional)
- Sare
- Piper
- Ketchup dulce
- Muștar dulce
- 2 cepe roşii mari
- 6 felii de gouda, emmentaler sau orice cascaval preferaţi ( eu am folosit brânza camembert)
- 6 chifle pentru hamburger ( cu sau fără seminţe)
- Maioneza
- 3-4 castraveţi muraţi
- Salata iceberg ( merge ţi salata verde normală) – aprox 8-10 frunze
Mod de preparare:
Carnea tocata se amesteca cu o ligură de ketchup, una de muştar, o jumătate de linguriţă de sare şi piper.
După aceea se formează cca 6 burgeri , care se dau la frigider minim o ora.
Intre timp se prepara restul ingredientelor pentru burgeri.
Ceapa se taie rondele şi amesteca cu un praf de sare, piper şi o linguriță de oţet alb de vin, după care se lasă deoparte.
Salata de rupe mărunt (sau se taie) şi se amestecă cu maioneza – aproximativ 5- 6 lingurițe – cât să formeze o salata uşor cremoasă, dar nu foarte apoasă, pentru ca devine grețoasă.
Castraveții se taie rondele sau pe lung- după preferința. Chiflele se taie în două.
Baconul se prăjește în tigaie, pe ambele părți şi se dă deoparte pe o farfurie.
Când toate acestea sunt gata, se pune la încins o tigaie de teflon sau un grill electric şi se pun burgerii.
Fiecare burger se lasă cam 2 min pe o parte, până ce se rumenesc, se întorc pe cealaltă parte şi se ung cu muştar.
Se lasă din nou la prăjit încă 2 minute şi pe aceasta parte, după care se întorc din nou şi se dau cu muştar şi pe cealaltă parte. Se mai lasă la făcut cca 1 minut, timp în care se adaugă deasupra caşcavalul. Burgerii se scot pe farfurie.
în tigaie se prăjesc (încălzesc puţin) jumătăţile de chifle, după care se scot şi se montează sendvisurile.
Pe baza chiflei se pune salata verde cu maioneza, baconul, un burger, după care se pune salata de ceapă, castraveții murați şi deasupra se pune capacul chiflei, uns în prealabil cu puţin ketchup pe interior.
Se servesc calzi simpli sau lângă o salată de roşii şi cartofi prăjiți.
Poftă bună !
Ce mai caută lumea
- reteta burger
- burger reteta
- Reteta hamburger
- hamburger reteta
- hamburger reteta originala
- reteta hamburger jamie oliver
- reteta hamburger vita
- reteta burger jamie oliver
- reteta burgeri
- burgeri reteta
5 mai 2015
eu am facut doar din carne de vita si dezamagire totala….s-au desfacut in mii de bucatele
8 mai 2015
Buna, Sabina!Imi pare rau sa aud asta. Este posibil sa se desfaca atunci cand carnea este prea slaba. De obicei grasimea, macar putina, tine legate componenetele intre ele.De aceea eu am ales carnea amestec.
1 noiembrie 2015
Au ieșit gustoși, însă mi s-au sfărâmat și mie pe margini , deși am folosit vita + porc ! Cred ca mai trebuie adăugat un ingredient :). În rest super rețetă 😀
16 noiembrie 2015
Nu am uitat nici un ingredient, asa era reteta originala, o sa incerc si eu cu o carne mai grasa, poate raman mai legati :)))) Numai bine si spor la gatit ! Ma bucur ca ti-au placut!
10 aprilie 2016
Sabina,trebuia sa legi cu un ou 🙂
2 iulie 2016
nu ati framantat destul:(( se framanta bine bine cu mana pana obti o pasta omogena bine legata
22 noiembrie 2016
Se foloseste 80% carne 20% grasime (in cazul nostru numai din vita Black Angus). Sunt si alte secrete pt a tine carnea legata si suculenta. Dar in plus :trebuie malaxata si presata!
25 decembrie 2016
cu 2 galbenusuri se rezolva problema
20 iunie 2017
E prima data cand fac, au iesit perfecti.. (cu carnecamestec)
Nu stiam ca se strange asa mult carnea.. Oare sa ii fac mai plati data viitoare sau asa tre sa fie burgerul mai bombat si mic?(i.am facut pe gratar electric pe balcon)
Eu credeam ca tre sa fie mai plat..
In orice caz au fost foarte buni, multumesc.
Viorica
10 februarie 2018
Prima data am facut reteta dar i-am lasat doar 10 min la frigider … s-au desfacut putin in schimb cand i-am lasat 1h la frigider nu s-au mai desfacut si au iesit perfecti.