INSANITY BURGER – HOME MADE – A LA JAMIE OLIVER

burger 1Timp de preparare:   aprox 15 minute

Cantitate: aproximativ 6 porţii

Ingrediente:

  • 500gr carne tocata – porc+vita
  • 6 felii bacon ( opţional)
  • Sare
  • Piper
  • Ketchup dulce
  • Muștar dulce
  • 2 cepe roşii mari
  • 6 felii de gouda, emmentaler sau orice cascaval preferaţi ( eu am folosit brânza camembert)
  • 6 chifle pentru hamburger ( cu sau fără seminţe)
  • Maioneza
  • 3-4 castraveţi muraţi
  • Salata iceberg ( merge ţi salata verde normală) – aprox 8-10 frunze

 Mod de preparare:

Carnea tocata se amesteca cu o ligură de ketchup, una de muştar, o jumătate de linguriţă de sare şi piper.

IMG_2870

După aceea se formează cca 6 burgeri , care se dau la frigider minim o ora.

IMG_2871

Intre timp se prepara restul ingredientelor pentru burgeri.

Ceapa se taie rondele şi amesteca cu un praf de sare, piper şi o linguriță de oţet alb de vin, după care se lasă deoparte.

IMG_2873

Salata de rupe mărunt (sau se taie) şi se amestecă cu maioneza – aproximativ 5- 6 lingurițe – cât să formeze o salata uşor cremoasă, dar nu foarte apoasă, pentru ca devine grețoasă.

IMG_2874

Castraveții se taie rondele sau pe lung- după preferința. Chiflele se taie în două.

Baconul se prăjește în tigaie, pe ambele părți şi se dă deoparte pe o farfurie.

Când toate acestea sunt gata, se pune la încins o tigaie de teflon sau un grill electric şi se pun burgerii.

Fiecare burger se lasă cam 2 min pe o parte, până ce se rumenesc, se întorc pe cealaltă parte şi se ung cu muştar.

IMG_2875

Se lasă din nou la prăjit încă 2 minute şi pe aceasta parte, după care se întorc din nou şi se dau cu muştar şi pe cealaltă parte. Se mai lasă la făcut cca 1 minut, timp în care se adaugă deasupra caşcavalul. Burgerii se scot pe farfurie.

IMG_2878

în tigaie se prăjesc (încălzesc puţin) jumătăţile de chifle, după care se scot şi se montează sendvisurile.

Pe baza chiflei se pune salata verde cu maioneza, baconul, un burger, după care se pune salata de ceapă, castraveții murați şi deasupra se pune capacul chiflei, uns în prealabil cu puţin ketchup pe interior.

Se servesc calzi simpli sau lângă o salată de roşii şi cartofi prăjiți.

 

                   Poftă bună !

2

3

4

 

Ce mai caută lumea

  • reteta burger
  • burger reteta
  • Reteta hamburger
  • hamburger reteta
  • hamburger reteta originala
  • reteta hamburger jamie oliver
  • reteta hamburger vita
  • reteta burger jamie oliver
  • reteta burgeri
  • burgeri reteta

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

10 Comments

  1. eu am facut doar din carne de vita si dezamagire totala….s-au desfacut in mii de bucatele

  2. Buna, Sabina!Imi pare rau sa aud asta. Este posibil sa se desfaca atunci cand carnea este prea slaba. De obicei grasimea, macar putina, tine legate componenetele intre ele.De aceea eu am ales carnea amestec.

  3. Au ieșit gustoși, însă mi s-au sfărâmat și mie pe margini , deși am folosit vita + porc ! Cred ca mai trebuie adăugat un ingredient :). În rest super rețetă 😀

  4. Nu am uitat nici un ingredient, asa era reteta originala, o sa incerc si eu cu o carne mai grasa, poate raman mai legati :)))) Numai bine si spor la gatit ! Ma bucur ca ti-au placut!

  5. Sabina,trebuia sa legi cu un ou 🙂

  6. nu ati framantat destul:(( se framanta bine bine cu mana pana obti o pasta omogena bine legata

  7. Se foloseste 80% carne 20% grasime (in cazul nostru numai din vita Black Angus). Sunt si alte secrete pt a tine carnea legata si suculenta. Dar in plus :trebuie malaxata si presata!

  8. cu 2 galbenusuri se rezolva problema

  9. E prima data cand fac, au iesit perfecti.. (cu carnecamestec)
    Nu stiam ca se strange asa mult carnea.. Oare sa ii fac mai plati data viitoare sau asa tre sa fie burgerul mai bombat si mic?(i.am facut pe gratar electric pe balcon)

    Eu credeam ca tre sa fie mai plat..
    In orice caz au fost foarte buni, multumesc.

    Viorica

  10. Prima data am facut reteta dar i-am lasat doar 10 min la frigider … s-au desfacut putin in schimb cand i-am lasat 1h la frigider nu s-au mai desfacut si au iesit perfecti.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *