FRIGĂRUI DE PUI LA GRĂTAR CU SALATĂ CU BULGUR, ROȘII, CASTRAVEȚI ȘI CEAPĂ

4

2

 

Timp de preparare: 30 minute

Cantitate: 2-3 porții

Ingrediente:

  • 300 g piept de pui, partea din interior care este mai fragedă
  • cateva bețe de frigărui
  • mirodenii: sare, piper, cimbru uscat, fulgi de chilli, paprika

Pentru salată

  • 160 g bulgur
  • 25 g unt
  • 4-5 roșii cherry
  • o ceapă roșie mică
  • 2 castreveți mici, sau 1/4 de castravete mare
  • sucul de la 1/2 de lămâie sau de la 1 lime
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • sare, piper, ulei de măsline

Mod de preparare

Bucățelele de pui se condimentează cu toate mirodeniile și se pun pe bețe. Puneți apoi frigăruile într-o tigaie încinsă bine de tip grill, de fontă. Se țin pe foc cam 3 minute pe fiecare parte până se rumenesc, dar nu prea mult căci altfel puiul se va usca. Dacă nu sunteți siguri că s-au făcut, taiați pe mijloc o bucată și dacă nu mai este roz este gata.

Bulgurul se gătește conform instrucțiunilor de pe pachet: se pun 220 ml de apă la fiert cu 1 lingură se ulei și sare. Când apa fierbe, se pun 160 g de bulgur, se amestecă puțin, se ia de pe foc și se acoperă cu un capac. Se lasă pentru 5 minute, timp în care bulgurul absoarbe toată apa. Se separă cu o furculiță și cât este cald, se adaugă puțin unt sau ulei și se amestecă până se topește tot untul. Bulgurul va fi pufos, cu o ușoară aromă de nuci.

Roșiile și castraveții se taie feliuțe, iar ceapa roșie și pătrunjelul se toacă mărunt. Amestecați legumele cu bulgurul și scoarceți pe deasupra zeama de la o jumătate de lămâie sau de la 1 lime. Se condimentează după gust cu sare, piper și puțin ulei de măsline.

Poftă bună!

1

3

 

Ce mai caută lumea

  • frigarui de pui cu bulgur
  • Reteta bulgur de jaime oliver

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *