Timp de preparare: 30 minute
Cantitate: 2-3 porții
Ingrediente:
- 300 g piept de pui, partea din interior care este mai fragedă
- cateva bețe de frigărui
- mirodenii: sare, piper, cimbru uscat, fulgi de chilli, paprika
Pentru salată
- 160 g bulgur
- 25 g unt
- 4-5 roșii cherry
- o ceapă roșie mică
- 2 castreveți mici, sau 1/4 de castravete mare
- sucul de la 1/2 de lămâie sau de la 1 lime
- 1/2 legătură de pătrunjel
- sare, piper, ulei de măsline
Mod de preparare
Bucățelele de pui se condimentează cu toate mirodeniile și se pun pe bețe. Puneți apoi frigăruile într-o tigaie încinsă bine de tip grill, de fontă. Se țin pe foc cam 3 minute pe fiecare parte până se rumenesc, dar nu prea mult căci altfel puiul se va usca. Dacă nu sunteți siguri că s-au făcut, taiați pe mijloc o bucată și dacă nu mai este roz este gata.
Bulgurul se gătește conform instrucțiunilor de pe pachet: se pun 220 ml de apă la fiert cu 1 lingură se ulei și sare. Când apa fierbe, se pun 160 g de bulgur, se amestecă puțin, se ia de pe foc și se acoperă cu un capac. Se lasă pentru 5 minute, timp în care bulgurul absoarbe toată apa. Se separă cu o furculiță și cât este cald, se adaugă puțin unt sau ulei și se amestecă până se topește tot untul. Bulgurul va fi pufos, cu o ușoară aromă de nuci.
Roșiile și castraveții se taie feliuțe, iar ceapa roșie și pătrunjelul se toacă mărunt. Amestecați legumele cu bulgurul și scoarceți pe deasupra zeama de la o jumătate de lămâie sau de la 1 lime. Se condimentează după gust cu sare, piper și puțin ulei de măsline.
Poftă bună!
Ce mai caută lumea
- frigarui de pui cu bulgur
- Reteta bulgur de jaime oliver