TARTĂ DE MERE CU TOPPING CROCANT DE BISCUIȚI

Aveam poftă de o prajitură cu mere. Dar de care sa fac? Cum să fie? Am tot facut : englezească, românească, ruladă, tort, tatin.Parcă era timpul pentru altceva. Ei bine, am găsit o tartă de mere cu biscuiti. Puțin blat pandișpan, mere suculente cu cremă-gel și evident, un topping de biscuiți caramelizați: o nebunie ! Daca aș fi avut și o înghețată de vanilie ar fi fost sublim. Încercați-o, merită din plin !

Timp de preparare:   aprox 30 min

Cantitate: aproximativ 6-8 porții

Ingrediente:

Pandișpan:

  • 2 ouă
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt

Compozitie:

  • 6-7 mere mari ( am folosit yonagold )
  • 8 linguri zahăr alb- pentru mere
  • 1 lingura făină
  • 2 linguri stafide ( albe sau negre- sau ambele)
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • Esenta vanilie
  • 1 praf de scorțișoară

Topping de biscuiți:

  • 180g biscuiți digestivi
  • 100g unt topit
  • 3 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Topping-ul de biscuiti:

Într-un bol se amestecă biscuitii sfaramati ( cu robotul de bucatarie sau cu un facalet) cele 3 linguri de zahăr și untul topit, până se omogenizează complet, luând un aspect sfărâmicios si usor lucios.

Amestecul obținut se asează pe fundul formei de copt, presând bine, pentru a forma un blat subțire, cât de cât uniform. Eu am folosit o formă detasabilă de tort.Datorită zahărului din compozitie, biscuitii se vor carameliza ușor la coacere.

Compoziția:

Merele se curață de coajă și se taie felii potrivite. Se pun la călit, într-o cratiță, timp de 10 de minute cu zahărul,stafidele,vanilia și scoțișoara pulbere.

Cratița se acoperă cu un capac. Se amestecă din când în când pentru a nu se lipi. Când merele devin moi ( dar nu piure!) se adaugă o lingură de faină și se amestecă rapid pentru a se forma un sos din zeama de la mere cu zahărul topit.

Se iau de pe foc și se lasă 10minute la răcit, dupa care se toarnă în tavă, peste biscuiti.

Pandispanul:

Se separă albușurile de galbenușuri si se amestecă cu uleiul.Albușurile se bat spumă tare împreună cu zahărul.

Se adaugă mixtura de galbenușuri.Când galbenusurile sunt bine încorporate, adaugăm făina amestecată cu praful de copt, ușor, cu ajutorul unei linguri de lemn, cu miscari de jos in sus.Pandispanul se toarnă în forma de copt, peste mere.

 

Se coace la cuptorul preîncălzit la175°C timp de 20 minute (la foc mare sau mediu).

Verificați pandișpanul cu o scobitoare, înainte de a-l scoate de la cuptor. Când acesta este auriu, iar scobitoarea iese curată, fără firimituri, înseamnă că este gata.Se serveste rece, simplă sau alături de înghețată de vanilie sau frișcă.

             Poftă bună !

 

Ce mai caută lumea

  • tarta cu mere
  • https://retete-cochete ro/desert/tarta-de-mere-cu-topping-crocant-de-biscuiti/
  • tarta biscuiti cu mere
  • tarta cu mere si blat de biscuiti

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *