Negrese blonde – Butterscotch brownies
Canitate: o tavă de 15×22 cm (cca 16 bucăți)
Timp de preparare: 25-30 minute la cuptor
Ingrediente:
- 120 g unt topit și răcit
- 1 ou mare
- 160 g zahăr brun tip muscovado
- esență rom
- 130 g făină
- 1/4 linguriță bicarbont de sodiu
- 1/4 linguriță sare
- 1 plic zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker
- 100 g ciocolată albă sau neagră
- opțional: 75 g nuci/alune de pom măcinate
Mod de preparare
Untul se taie în cubulețe de 1 cm și se topește la foc mic, apoi se lasă să se răcească.
Nucile se pun pe o tavă cu hârtie de copt și se bagă la cuptor pentru 8-10 minute la 180 C până devin rumene, dar atenție să nu le adreți. Apoi se toacă bucățele sau se macină. Puteți să treceți peste pasul acesta, dar prin coacere, nucile își intensifică aroma.
Făina, sarea, bicarbonatul de sodiu si zahărul vanilat se amestecă într-un bol.
În alt bol, oul și zahărul se bat cu mixerul pentru 2-3 minute până totul devine pufos și capătă o culoare mai deschisă. Se adaugă esența de rom și untul topit și se mai mixează un pic.
Adăugați amestecul de făină și încorporați cu o spatula/lingură de lemn toate celelalte ingrediente: ciocolata făcută bucățele mici și nucile.
Totul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se băgă la cuptor pentru 25-30 de minute.
Prăjitura va arăta uscată pe deasupra, aurie și se va crăpa ușor pe margini. Lăsați prăjitura să se răcească complet înainte de a o tăia în pătrățele. Colțurile sunt preferatele mele, pentru că se caramelizează puțin.
Vă doresc poftă bună!
Ce mai caută lumea
- https://retete-cochete ro/desert/negrese-blonde-butterscotch-brownies/