Ce poate fi mai bun pe o vreme rece ca aceasta decât o ciocolată caldă care să vă încălzească. Eu vă propun o rețetă rapidă și super delicioasă care vă va face să renunțați la prafurile la plic din comerț. Rețeta de bază conține: lapte, ciocolată și frișcă, dar pentru a deveni cu adevărat specială puteți să o condimentați cu puțină scorțișoară sau vanilie și dacă nu o pregătiți pentru cei mici, și cu puțin lichior gen Baileys sau Cointreau.
Cantitate: 1 pahar mare sau 2 cești de cafea
Timp de preparare: 10 minute
Ingrediente:
- 300 ml lapte
- 30 g ciocolată neagră
- 1 linguriță zahăr tos sau brun
- 1/4 baton de vanilie (opțional)
- 1 linguriță zahăr pudră
- 50 ml smântână lichidă
- un praf de scorțișoară sau cacao
- opțional: 1 lingură Baileys sau orice alt lichior
Mod de preparare
Ciocolata se taie bucățele mărunte și se pune la foc mic împreună cu laptele și lingurița de zahăr. Puteți adăuga mai mult zahăr sau puteți chiar să-l omiteți dacă folosiți o ciocolată mai dulce. Pentru un plus de aroma puteți să puneți și un sfert de baton de vanilie tăiat pe lung.
Laptele se amestecă din când în când până se topește ciocolata și aproape fierbe, cca 5 minute. Apoi se ia de pe foc, se scoate batonul de vanilie și se adaugă lingura de lichior. Eu am folosit Baileys, dar puteți folosi orice alt lichior, de exemplu Cointreau daca vă place aroma de portocale.
Între timp se amestecă lingurița de zahăr cu smântâna lichidă și se bate cu mixerul 1 minut la viteză mare sau cu telul până se întărește.
Ciocolata caldă se toarnă în pahare sau cești, se adaugă o lingură din frișcă și se presară cu puțină scorțișoară sau cacao.
Se servește imediat ca atare sau împreună cu niște biscuiți de Crăciun sau cu fursecuri cu bucăți de ciocolată.
Ce mai caută lumea
- ciocolata baileys reteta
- https://retete-cochete ro/desert/ciocolata-calda-cu-frisca-scortisoara-si-baileys/
13 octombrie 2017
E perfecta pe vremea asta!