BRIOȘE CU STRUGURI ȘI GEM DE PIERSICI

Brioșele cu struguri vin ca un derivat de la clasica prăjitură pandișpan cu struguri sau, de ce nu, cu vișine. Majoritatea dintre noi am mâncat așa ceva în copilărie. Așa că, de ce să nu menținem tradiția, adăugând totuși un pic de formă și modernitate.

Timp de coacere:  15-25 minute

Cantitate:  15 bucăţi

Ingrediente:

  • 300 g făină – aproximativ doua pahare
  • 300 g iaurt (  două iaurturi mici )
  • 6 linguri de zahăr
  • 1 pliculeț zahăr vanilinat
  • 2 ouă
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 100 ml ulei
  • esență de vanilie  după gust
  • un praf de sare
  • boabe de struguri  de masa albi și negrii – cam 12-14 boabe din fiecare culoare

Umplutura:  gem de piersici

Mod de preparare:

Într-un castron am amestecat toate ingredientele până am obținut un aluat de consistența unei smântâni foarte groase (nu curge, dar este destul de fluid ca să poată fi luat cu lingura).

Am umplut cu aluat cam o treime din forma de silicon și am pus o linguriță de gem de piersici, după care am completat cu aluat peste gem. Regula spune că se completeaza cu aluat până la 2/3 din fiecare formă, însă eu le pun aproape pline. Așa ies mai pufoase, cresc mai înalte și sunt mai aspectuoase.

Deasupra pe fiecare brioșă, am pus câte 2-3 boabe de struguri din ambele culori, sau doar o culoare, după preferințe.

Brioșele se introduc în cuptorul încins în prealabil la 175 grade pentru aproximativ 15-25 minute, sau până se rumenesc frumos ( depinde și de cuptorul fiecăruia ).

Se pot pudra cu zahăr farin. Poftă bună!

 

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *