Cantitate: cca 25 de bucăți
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
- 300 g marțipan
- 100 g nuga (sau 100 g nutella)
- 100 g ciocolată neagră
- 100 g alune de pom sau fistic sau caju
Mod de preparare
Marțipanul se împarte în cca 25 de bucăți egale. Se formează pe rând un disc de 3 cm diametrul. În mijlocul lui se pune o bucățică de nuga sau de cremă de ciocolată sau alune de pom. Se formează apoi biluțe.
Ciocolata se rupe în bucăți mici și 3 sferturi se topesc în baiemarin. Când ciocolata s-a topit, adăugați și restul de bucățele de ciocolată și amestecați până se topesc toate. Biluțele de marțipan se rulează prin ciocolată și se așează pe o hârtie de copt la uscat. Le puteți lăsa așa sau se pot rula prin alunele de pom măcinate mărunt, cât ciocolata nu s-a întărit. Se poate folosi în locul alunelor de pom și caju sau semințe de fistic. Ca să le dați o aromă mai puternică, puteți coace puțin alunele (5-8 minute la 200 C).
Poftă bună!
Trackbacks/Pingbacks