BEZELE COLORATE

IMG_5540

Un desert rapid, nu foarte complicat si de efect. Bezelele sunt intotdeauna potrivite ca desert, cu orice ocazie. Iar daca sunt multicolore vor fi adorate chiar si de cei mici.

Incercati-le!

 Timp de preparare:

  • timp de coacere……25-30 min

Cantitate: cca 30 bucati

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 250 g zahar alb
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita colorant albastru
  • 1 lingurita colorant galben
  • 1 lingurita coaja de portocala

 Mod de preparare:

Se pun albusurile intr-un bol foarte curat (degresat) si uscat ( altfel albusurile nu se vor lega si bezelele nu vor iesi cum trebuie! ) si se bat impreuna cu un praf de sare, cu mixerului la viteza mica, pana devin ca o spuma, apoi se mareste viteza pana cand textura labusurilor devine tare ( batoasa – stau pe tel).

Treptat adaugam zaharul ( si cel vanilinat) pana compozitia lucioasa si consistenta ( se poate intoarce castronul fara sa pice crema din bol). Impartim compozitia in doua parti egale.La una adaugam colorantul albastru si amestercam usor, ca sa ramana cu aspect marmorat , nu compact.In celalalt bol adaugam colorantul galben si lingurita de coaja de portocala si procedam la fel, amestecand usor.

Puteti pune orice culoare doriti la bezele – rosu, verde, mov, pana la urma bucataria poate fi o joaca si o placere in acelasi timp. De asemenea puteti pune in loc de coaja de portocala si alte arome : lamaie, ciocolata, cacao , esenta de rom sau de vanilie, chiar si scortisoara. Totul depinde de imaginatia voastra.

Aseazam crema de bezea pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unei lingurite.( gramajoare mici) cam la 5 cm distanta una de cealalata.Pune bezelele in cuptor, la 150-160 de grade si lasa-le la copt circa 25-30 de minute, pana cand bezelele se crapa si se rumeneensc usor la suprafata.

Nu deschideti cuptorul in primele 10 min de coacere pentru ca bezelele se vor lasa si nu vor mai creste.

Dupa ce sunt gata, se scate tava si se desprind usor cu un cutit, de pe suprafata hartiei de copt. Compozitia de bezele se patreaza la frigider  pana este introdusa la cuptor.

Ca si idee creativa , bezelele pot fi lipite doua cate doua, cu crema de ciocolata, gem de fructe, finetti, frisca, budinci sau mascarpone, creaind asfel un desert cu totul nou.

                   Pofta buna !

bezele colorate

bezele colorate 1

bezele colorate 3

Ce mai caută lumea

  • bezele
  • reteta bezele
  • bezele reteta
  • bezele colorate
  • reteta bezele colorate
  • reteta de bezele
  • retete bezele
  • bezea reteta
  • retete bezele colorate
  • bezele rapide

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *