TARTĂ DELICIOASĂ CU PERE ȘI FISTIC

Pentru că am primit o mulțime de pere weekendul ăsta și neștiind ce să fac cu ele ( doar nu le mâncam chiarrrr pe toate!) M-am apucat să fac o tartă. Zis și făcut: Ce a iesit?? O tartă delicoasă, aromată, rapid de facut și plină de fructe.Vă recomand !

Timp de preparare:   20-25 minute
Cantitate: 1 tartă
Ingrediente: aluat

  • 250 gr. faină ( 2 pahare obișnuite –de apă)
  • 150 gr. unt
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 praf de sare

         Umplutură

  • 2 ouă
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 linguri de făină
  • 50ml lapte dulce –rece
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • Esența de vanilie
  • 4 pere
  • 6-10 boabe de fistic prăjite
  • Sucul la jumătate de lămâie

Mod de preparare:

       Făina se amestecă cu untul rece, tăiat cubulețe, cu zahărul și praful de sare până devine o cocă compactă, cu un aspect ușor nisipos (sfărâmicioasă).

Se introduce în frigider cca jumătate de oră, după care se scoate, se întinde și se așează într-o tavă detașabilă ( de tartă sau de tort), se aranjează cu ajutorul degetelor  și se înțeapă cu furculița. Se dă la cuptorul preîncălzit  la 175 grade, pentru 10 minute.

Între timp se prepară umplutura.Ouăle se bat cu zahărul,zahărul vanilat,esenta de vanilie, se adaugă sucul de lămaie, laptele și la final făina.Compoziția rezultată se toarnă peste aluat. Perele se curăță de coajă, de sâmburi și de părțile tari, se taie felii și se pun peste compoziție, distribuindu-se în mod uniform. Peste pere se pune fisticul tăiat mărunt și puțin zahăr tos ( pentru un aspect crocant).

Se dă din nou tava la cuptor pentru cca 20-25 min, până devine aurie. Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit, apoi se consumă ca atare, simplă sau pudrată cu zahar, ori lângă o înghețată de vanilie.

Poftă bună !

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *