Timp de preparare: aproximativ 15-20min
Cantitate: aproximativ 30 buc
Ingrediente:
- 500g făină
- 1 ½ plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilinat
- 100g unt rece de la frigider
- 2 linguri zahăr
- 2 oua
- 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu ( nu mai mult !)
- ½ linguriță sare
- 300ml lapte bătut (sau iaurt de băut)
- 100g stafide- negre și albe
Mod de preparare:
Într-un castron se amestecă ingredientele uscate : făina, zahărul,zahărul vanilinat, praful de copt, sarea, untul. Laptele bătut se amestecă cu cele două ouă și se răstoarnă peste ingredientele uscate. Se adaugă și stafidele și se frământă un aluat nelipicios – cam 5 min, nu mai mult. (Dacă vi se pare lipicios mai adăugați puțină făină).
Se întinde aluatul obținut pe masa de lucru, în grosime de cca 1,5cm și se taie în pătrățele de cca 6/6 cm.
Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc la cuptorul preîncălzit la 175°C timp de 15-20 minute (la foc mare sau mediu). Se servesc calde dar și reci cu unt si dulceata, la micul dejun.
Poftă bună !
Ce mai caută lumea
- https://retete-cochete ro/gustari/scones-paine-irlandeza-cu-stafide-si-lapte-batut/