O tartă de ciocolată pe cât de rapidă pe atât de aspectuoasă și gustoasă. Ingrediente simple, combinatii usoare și dulci . Desertul idel pentru o după-masă de weekend și nu numai .
Timp de preparare:
- timp intermediar de coacere 10 min
- timp final de coacere 20-25 min
Cantitate: 1 tartă
Ingrediente –aluat
- 2 gălbenușuri
- 3 linguri zăhar tos
- 1 pachet unt
- 1 praf sare
- 1 ½ pahar făină ( cel obisnuit, de apă )
Ingrediente–umplutura
- 2 gălbenușuri
- 200g ciocolată cu lapte ( sau amăruie)
- 400ml smântână pentru gătit
- Coaja rasă de la o portocală
- 4-5 linguri nuca pisată – pentru decor
Mod de preparare:
Cele două gălbenușuri, lingurile de zahăr și pachetul de unt la temperatura camerei se amestecă formând o cremă consistentă. Crema rezultată se amestecă cu faină până ce obțineți un aluat sfărâmicios, care se poate intinde cu degetele. Aluatul se intinde in tava de copt, se ințeapă cu furculița, ca să nu crească excesiv la copt, și se introduce în frigider pentru circa 15-20 min. Se scoate tava din frigider și se introduce în cuptorul încalzitî prealabil la 175 grade pentru aproxiamtiv 20 min ( până aluatul s-a copt și are consistența de biscuite).
Între timp se prepară umplutura. Smânatâna lichidă cu ciocolata rupă în bucăți se pun la foc mic, într-o cratiță cu fundul mai gros. Se amestecă incontinuu pana ce ciocolata s-a topit în totalitate. Se stinge focul și se dă compozitia la racit pentru 15 minute. Se adaugă cele două gălbenușuri și coaja de portocală rasă ( eu ma avut coaja de portocală cu zahăr- de la frigider în borcan).
Dupa ce aluatul s-a copt, se pune umplutura deasupra și se mai dă la cuptor pentru încă 20 min.
Se scoate tava, se lasă la racit și se presară deasupra nuca pisată.
Se introduce în frigider pentru minim 2 ore.
Poftă bună !
Ce mai caută lumea
- retete pe baza de nuca pisata
- tarta cu nuca si ciocolata
22 decembrie 2011
si pe asta am incercat-o si a iesit delicioasa , se potriveste pentru craciun:D