Aceste brioșe sunt pufoase, ușor acrișoare datorită murelor și au mai puține calorii decât restul celorlalte brioșe datorită conținutului mic de grăsimi și zahăr. Chiar dacă murele nu sunt în sezon, puteți folosi cu succes mure congelate.
Cantitate: 12 brioșe
Timp de coacere: 15-20 minute
- 260 g făină
- 100 g zahăr alb
- 1/4 linguriță sare
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- 150 g mure congelate sau proaspete
- 240 ml iaurt
- 1 ou mare
- 60 ml ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță esență vanilie
Mod de preparare:
Încingeți cuptorul la 190 C și pregătiți o tavă cu 12 hârtii de muffins sau ungeți tava cu puțin ulei.
Într-un bol amestecați ingredientele uscate: făina, zahărul, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Păstrați o lingură din acest amestec și puneți-o peste mure. Atenție, dacă folosiți mure congelate, nu le decongelați!
În alt castron amestecați oul bătut ușor cu iaurtul, uleiul și esența de vanilie. Puneți ingredientele umede peste cele uscate și amestecați ușor până nu mai sunt urme de făină. Nu amestecați prea mult, altfel brioșele vor ieși tari.
Adăugați murele și amestecați ușor să nu zdrobiți fructele căci altfel ele vor păta aluatul și brioșele vor ieși verzi.
Umpleți formele cu ajutorul a 2 linguri și băgați tava la cuptor pentru 15-20 de minute. Pentru a testa dacă sunt gata, introduceți o scobitoare în mijlocul unei brioșe și dacă aceasta iese curată, fără firimituri, brioșele sunt gata.
Lăsați brioșele să se răcească puțin înainte de a le consuma lângă o cafea sau un ceai fierbinte.
Poftă bună!
Ce mai caută lumea
- briose cu mure
- retete cu mure
- muffins cu mure
- deserturi cu mure
- briose cu mure pentru copii
- https://retete-cochete ro/desert/briose-cu-mure/
- muffin cu mure
5 februarie 2013
oare se poate folosi chefir in loc de iaurt, si cateva linguri de unt topit in loc de ulei? Merci!
5 februarie 2013
Cred ca ai putea folosi unt si chefir in loc de ulei si iaurt, dar eu n-am incercat sa inlocuiesc ingredientele, deci nu-ti pot spune sigur. Daca o sa incerci sa ne spui si noua cum au iesit 🙂
26 august 2018
Este o reteta rapida, foarte simplu de urmat si este perfecta pentru copii mici avand putin zahar.