SCONES – PÂINE IRLANDEZĂ CU STAFIDE ȘI LAPTE BĂTUT

Timp de preparare:   aproximativ 15-20min

Cantitate: aproximativ 30 buc

Ingrediente:

  • 500g făină
  • 1 ½ plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 100g unt rece de la frigider
  • 2 linguri zahăr
  • 2 oua
  • 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu ( nu mai mult !)
  • ½ linguriță sare
  • 300ml lapte bătut (sau iaurt de băut)
  • 100g stafide- negre și albe

Mod de preparare:

Într-un castron se amestecă ingredientele uscate : făina, zahărul,zahărul vanilinat, praful de copt, sarea, untul. Laptele bătut se amestecă cu cele două ouă și se răstoarnă peste ingredientele uscate. Se adaugă și stafidele și se frământă un aluat nelipicios – cam 5 min, nu mai mult. (Dacă vi se pare lipicios mai adăugați puțină făină).

Se întinde aluatul obținut pe masa de lucru, în grosime de cca 1,5cm și se taie în pătrățele de cca 6/6 cm.

Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc la cuptorul preîncălzit la 175°C timp de 15-20 minute (la foc mare sau mediu). Se servesc calde dar și reci cu unt si dulceata, la micul dejun.

       Poftă bună !

Ce mai caută lumea

  • reteta scones cu stafide
  • paine irlandeza cu stafide
  • scones reteta
  • paine irlande
  • sconuri irlandez reteta
SCONES – PÂINE IRLANDEZĂ CU STAFIDE ȘI LAPTE BĂTUT
5 votes, 5.00 avg. rating (99% score)

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Nu-i așa că vrei să afle și alții de această rețetă?

Trimite rețeta și prietenelor tale: