SPARANGHEL LA TIGAIE CU USTUROI ȘI LĂMÂIE

Mereu am vrut să încerc sparanghelul. Vedeam la televizor diverse retete dar nu m-am încumetat sa îl și gătesc. Până azi. Este atat de simplu de gătit, de gustos, usor crocant și totuși moale, savuros. O să incerc categoric și alte retete cu sparanghel, aceasta este doar prima.

Timp de preparare:
•    timp de gătire ………aprox 10 min

Cantitate:  4 porții

Ingrediente
•    sparanghel – o caserolă
•    o lingură de unt
•    două linguri ulei
•    2 cătei usturoi ( sau mai mulți dacă doriți mai condimentat)
•    o lămâie
•    sare

Mod de preparare:

Sparanghelul se rupe și se îndepartează partea fibroasă de la cotor (daca e deja tăiat, se mai taie un cm de la bază).
Apoi se spală și se fierbe în apa în care s-a adaugat putină sare. Se lasă la fiert aproximativ 5 minute, la foc mare. (Se poate utiliza și sparanghelul congelat, fierbându-se însă la jumătate din timpul menționat pe pachet).Nu îl lăsați mult la fiert, trebuie să fie al dente, altfel îsi pierde din propietăți.
Se scurge și se spală cu apă foarte rece, pentru a-și păstra culoarea verde.
Într-o tigaie se pun la încins 1 lingură de unt și două de ulei ( poate fi și de măsline). Se adaugă usturoi pisat, după gust.
Peste usturoi se pune sparanghelul fiert și bine scurs în prealabil, săltându-l, miscându-l continuu, în amestecul de unt cu ulei, 1-2 minute. Se serveste cu zeamă de lămâie deasupra. Poate fi utilizat ca și garnitură pentru fripturi sau rulade cu carne.

Poftă bună !

Ce mai caută lumea

  • sparanghel retete
  • sparanghel la tigaie
  • sparanghel
  • sparanghel retetA
  • retete cu sparanghel
  • retete sparanghel
  • reteta sparanghel
  • preparare sparanghel
  • sparanghel preparare
  • sparanghel tras la tigaie
SPARANGHEL LA TIGAIE CU USTUROI ȘI LĂMÂIE
18 votes, 4.22 avg. rating (85% score)

Author: Adriana

Share This Post On

2 Comments

  1. Arata foarte bine! Multumim pentru reteta.

  2. Este super bun !Sper ca ti-a placut!

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Nu-i așa că vrei să afle și alții de această rețetă?

Trimite rețeta și prietenelor tale: