Timp de coacere 15 minute
Cantitate: 4 buc
Ingrediente:
- 4 cartofi mai mari
- 50 g cașcaval ras
- 100g cremă de brânză
- 4 ouă mici
- 1 lingură unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se șterg de apă și se pun la copt în cuptorul încins în prealabil la 175 grade. Dupa aproximativ o oră, când sunt copți ( intra furculuța în ei , iar coaja pare mai stafidită) se scot și se lasă la răcit pentru circa 10 min.
Se taie longitudinal în cartof un capac nu foarte mare și se scoate miezul.
Din jumătate de cantitatea de miez de cartof, crema de brânză, cascavalul razuit, sare și piper se face o compozitie cu care se umple cartofii, lăsând însă un spațiu în mijloc să încapă oul.
Se pune puțin unt in fiecare cartof. Ouăle se sparg și se pune cate unul în mijlocul fiecărui cartof, peste unt. Se condimentează cu sare și piper și se dă la cuptor pentru 15 min, până oul este gata .
Se serveste ca și garnitură, sau simplu cu smântână deasupra.
Poftă bună !
Ce mai caută lumea
- cartofi copti cu ou
- retete rapide
- cartofi cu ou la cuptor
- cartofi copti umpluti cu ou
- cartofi umpluti cu ou
- cartofi cu oua la cuptor
- cartofi copti
- https://retete-cochete ro/garnituri/cartofi-copti-cu-ou/
- retete cartofi întregi la cuptor