PUI CU LEGUME LA TIGAIE ȘI PORUMB FIERT CU CHILI ȘI PARMEZAN

Această rețetă este perfectă pentru o zi caldă de vară, fiind ușor de preparat și gustoasă. Avantajul acestei rețete este că puteți folosi, în funcție de ce aveți în frigider, mai mult sau mai puțin pui sau mai multe legume. Ca garnitură am optat pentru porumb fiert uns cu puțin unt, tăvălit prin parmezan ras, fulgi uscați de chili și stropit cu suc de lamâie. Pentru un plus de prospețime am adăugat și o salată din ridichi, frunze de spanac, salată verde și salată roșie creață.

Timp de preparare: 90 minute

Cantitate: 2 porții

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei gras roșu
  • 3,4 morcovi mari
  • 300 g ciuperci proaspete
  • ulei, sare, piper, cimbru
  • 2 știuleți de porumb
  • 25 g unt
  • 30 g parmezan ras sau un alt tip de cașcaval mai tare
  • fulgi de ardei iute uscați sau 1/2 ardei iute proaspăt tocat mărunt
  • 1 lămâie
  • mix de salată verde și roșie, baby spinach
  • ridichi

Mod de preparare

Știuleții de porumb se rup în două și se pun la fiert într-o oală mare cu puțină sare, pentru 20-25 de minute. Când s-au fiert, se scot din apă și cât sunt încă calzi se ung cu o bucățică de unt. Parmezanul se rade pe răzătoarea cea mai fină pe o farfurie, se adaugă sare, piper și câțiva fulgi de chili sau ardei iute tăiat mărunt. Apoi se tăvălește porumbul prin amestecul de parmezan și chili și se stropește cu sucul de la o jumătate de lămâie.

Morcovii se curăță, se taie fideluță și se pun într-o tigaie mare cu capac, în 2 linguri de ulei de măsline, cu sare și piper, la foc mic. Ardeiul gras și ciupercile se taie felii, apoi se adaugă peste morcovi. Amestecați din când în când în legume să nu se lipească de tigaie. Pieptul de pui se taie bucățele și se condimentează cu sare, piper și cimbru uscat. Bucățelele se prăjesc în 2 linguri de ulei, în altă tigaie (puțin, doar cât să se rumeneasca nițel). Puiul se toarnă peste legume, ținându-se încă vreo câteva minute sub capac. Când morcovii și ardeii sunt destul de moi, retrageți de pe foc tigaia.

Preparatul l-am servit alături de o salată verde cu ridichi la care am adaugat puțin ulei de măsline, sare, piper și sucul de la cealaltă jumătate de lămâie.

Să aveți poftă!

 

Ce mai caută lumea

  • legume la tigaie
PUI CU LEGUME LA TIGAIE ȘI PORUMB FIERT CU CHILI ȘI PARMEZAN
4 votes, 4.50 avg. rating (91% score)

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

1 Comment

  1. Am incercato super,mai ales in anotimpul asta

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Nu-i așa că vrei să afle și alții de această rețetă?

Trimite rețeta și prietenelor tale: