MIEL LA CUPTOR

miel la cuptor
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Tumblr
  • Pinterest
  • LinkedIn

Multă lume crede că este greu să faci miel la cuptor și să-ți iasă și bun. Mai jos aveți o rețetă foarte ușoară care nu are cum să dea greș, indiferent cât de începători sunteți în bucătărie

Timp de preparare: la cuptor: 150 minute ; marinare: între 24 – 48 ore

Cantitate: 4 porții

Ingrediente:

  • 8 cotlete de miel

Pentru marinare

  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 cățel usturoi
  • 100 – 200 ml vin roșu
  • Sare
  • Piper (negru, roșu, alb)
  • Cimbru (măcinat și uscat)
  • 1 lingură de ulei (poate fi și de măsline)
  • Câteva fire de pătrunjel.

Marinarea cărnii roșii este necesară pentru aromatizarea, frăgezirea și  atenuarea gustului deosebit de puternic al acesteia. Prin carne roșie se înțelege carnea de bovine, ovine, caprine și cabaline, la care se adaugă și carnea de rață, porumbel și de alte zburătoare.

Se curăță, se spală și se taie rondele morcovul, ceapa, apoi se pun într-un castron alături de usturoiul curățat, deasupra se pun cotletele de miel spălate în prealabil. Se toarnă vinul roșu și puțină apă până se acoperă carnea în totalitate. Aromatizați după gust cu sare, piper și cimbrul. Amestecați bine ingredientele. La sfârșit, se acoperă castronul cu o folie de aluminiu și se bagă la frigider pentru 24-48 de ore, în funcție de mărimea cărnii și de tipul de carne. Pentru un vânat, timpul de marinare este mai mare.

Când carnea a “tras” marinata, scurgeți-o și puneți-o într-o tavă de cuptor, apoi se dă tava la cuptorul încălzit deja la 200 C cu tot cu marinata rămasă. Se lasă 2 ore 30 minute, întorcând din când în când cotletele de miel și adăugând câte puțină apă, dacă scade prea mult sosul.

Zeama în care se face carnea, adică sucul de carne de pe fundul cratiței, eventual scăzut, reprezintă sosul cu care se poate servi mielul la cuptor.

Garnitură: se poate servi cu legume la grătar, legume fierte, cartofi natur, salate – vezi secțiunea Garnituri site.

Cotletele de miel la cuptor se asortează cu vin românesc Cramele Recaș, Merlot și Cabernet.

Miel la cuptor

Ce mai caută lumea

  • retete fel principal
MIEL LA CUPTOR
8 votes, 5.00 avg. rating (99% score)

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Nu-i așa că vrei să afle și alții de această rețetă?

Trimite rețeta și prietenelor tale: